Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ SA STOLTENBERGOM: Premijer žali zbog paljenja NATO zastave

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se danas u sjedištu NATO-a u Briselu sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

“Žalim ako se u Crnoj Gori desilo paljenje zastave a posebno zastave Alijanse”, kazao je Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara.

Stoltenberg je kazao da je Crna Gora promoter stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

“Pozdravljam što Crna Gora povećava potrošnju za odbranu. Pohvaljujem posvećenost Crne Gore regionalnoj stabilnosti”, kazao je on, dodavši da se raduje saradnji sa Krivokapićem i da ga očekuje na samitu sljedeće godine.

Krivokapić se zahvalio NATO savezu na solidarnosti u borbi protiv pandemije.

“Ako nema solidarnosti u kriznim situacijama, onda čovjek izgubit taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjek. Zato cijenim napore NATO saveza”, kazao je on u Briselu.

Dodao je i da će Crna Gora preuzeti sve obaveze koje proizilaze iz NATO članstva.

Krivokapić je kazao da je tokom ekspozea kazao da će jačati odnose sa svima pa i sa Rusijom.

“Taj dio se odnosio prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu jer najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije. Dio koji bude u sukobu sa politikom Alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku Alijanse”, naveo je Krivokapić.

Govoreći da li razmišlja o poligonu na kojem bi Vojska Crne Gore imala vježbe, Krivokapić je kazao da će sa pažnjom analizirati sve mogućnosti koje bi zadovoljile NATO standarde.

“Sinjajevina je pobjeda građana jer se sačuvao ekološki prostor. Moramo naći najbolju mjeru kako bi ta mjera zadovoljavala NATO planove ali i očuvala našu prirodu”, naveo je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije