Connect with us

Politika

LEKIĆ: Značajnije se posvetiti rješavanju pitanja Prevlake

Published

on

Treba pozdraviti jučerašnju najavu iz Ministarstva vanjskih poslova da će se poslije godišnjih odmora značajnije posvetiti rješavanju pitanja Prevlake, saopštio je lider Demosa Milodrag Lekić.

“Iako je po svom višestrukom značaju pitanje Prevlake moglo biti i ranije tretirno kao prioritetno od strane nadležnih u novoj vlasti izjavu nadležnog ministra shvatamo kao spremnost za zaokret u odnosu na veliku neozbiljnost prethodnih vlada”, kazao je Lekić.

On tvrdi da je prethodna Vlada obmanjivala javnost o aktivnostima povodom prevlake.

“U međuvremnu je izgubljeno dragocijeno vrijeme kao i donekle ravnopravna geopolitička pozicija dvije zemlje, sada u korist Hrvatske koja kao članica EU ima izvjesno jače međunarodne karte u daljim procesima oko Prevlake”, navodi se u saopštenju.

On je poručio da će uz spremnost da pomognu ukoliko za to bude potrebno, u Odboru za međunarodne odnose tražiti precizan izvještaj o konkretnim dosadašnjim aktivnostima povodom Prevlake.

“Sve to treba učiniti javnim i uporediti sa obmanjujućim izjavama nadležnih ministara o navodnom radu na ovom važnom pitanju čije pravedno rješenje traži i Evropska unija kao uslov za evropske integracije Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije