Povežite se sa nama

Politika

LP: Leposavić u ostavci a predlaže Zakone mimo Ustava

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je navodno uputio u skupštinsku proceduru Prijedlog izmjena Zakona o Sudskom savjetu, sudijama i sudovima. Ovo je još jedno čudo u Skupštini pod vlašću nove parlamentarne većine, neviđeno u civilzovanom svijetu, ocijenjeno je iz Liberalne partije.

Naime, Leposavić koji je tobože u procesu razrješenje na prijedlog predsjdnika Vlade koji je upućen Skupštini, bez ikakve smetnje nastavlja da kroji politiku Vlade i potvrđuje da su njegovi šovinistički stavovi zapravo zvanična politika Vlade Zdravka Krivokapića. Takvo poniženje i države i javnosti sramotno je, ali Leposavić očigledno mnogo ne haje za to.

“Osim toga, ostaje nejasno kako je uopšte moguće da je ministar Leposavić predložio neki Zakon Skupštini kada on kao ministar nema nikakvo pravo na to, shodno jasnoj odredbi Ustava. U članu 93 Ustava koji propisuje predlaganje zakona i drugih akata Skupštini, jasno se navodi da iste može u proceduru uputiti isključivo Vlada ili poslanik, a ne nikako pojedinačni ministar. Ili je možda Leposavić otjelotvorenje ove Vlade pa je uzeo sebi za pravo da djeluje i mimo ustava. Nakon skandala sa tobožnim razrješenjem ovog ministra, više nas ništa ne može iznenaditi od takve družine”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije