Povežite se sa nama

Politika

LP: Hitna smjena Leposavića, ugrozio ugled Crne Gore i uvrijedio svakog normalnog građanina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Liberalna partija zahtijeva hitnu ostavku ministra Vladimira Leposavića zbog sramotnih stavova izrečenih u Skupštini Crne Gore o genocidu u Srebrenici.

“Leposavić je ugrozio ugled Crne Gore u regionu i svijetu i uvrijedio svakog normalnog čovjeka, građanina Crne Gore, posebno ugrožavajući nacionalne manjine u Crnoj Gori i dovodeći u pitanje građanski koncept države propisan Ustavom”, saopšteno je iz LP.

Leposavić je, dodaju liberali, kao ministar pravde u ime Vlade Crne Gore osporio legitimitet međunarodnog suda pravde u Hagu a kao ministar ljudskih prava pogazio svako ljudsko dostojanstvo i ugrozio ljudska prava, promovišuću ideju da temeljno pravo, pravo na život ne važi za sve jednako. Ovakva sramota nezapamćena je u Crnoj Gori i modernoj Evropi da neko sa tih i takvih pozicija iznosi takve stavove.

“Ukoliko Leposavić nema toliko odgovornosti i časti te osjećaja odgovornosti prema građanima, onda ga premijer Zdravko Krivokapić mora hitno smijeniti inače će ovo biti još jedna potvrda da Crnu Goru vodi šovinistički, nacionalistički i ostrašćeni režim čija je jedina ideja da pogazi sva dostignuća moderne Crne Gore i ugrozi građanski sklad i mir”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije