Connect with us

Politika

MANDIĆ: Krajnje vrijeme da se izađe iz agonije koju je stvorio Krivokapić

Published

on

Sve što je rekla Marina Jočić, tako misle i govore svi iz NSD i DF, nakon najnovijih saznanja koje je objelodanio poslanik Raško Konjević. Ne može se naći drugačija riječ za ono što je uradio Zdravko Krivokapić, nema boljeg opisa za izdaju i podaništvo koje je pokazao nakon velike narodne pobjede 30. avgusta, saopštio je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić i ocijenio da je kranje vrijeme da se izađe iz agonije “u koju je ovaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori”.

– Vlada Zdravka Krivokapića je trebala da se uključi u veliki integrativni projekat regiona “Otvoreni Balkan” i pokaže da naša prošlogodišnja pobjeda slijedi interese građana. Međutim, on je zaboravio na obaveze državnika i odustao od onog programa za koji je glasala većinska Crna Gora. Tri odgovorna lidera Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije će u najkraćem vremenu ukloniti granice koje postoje između tih država, a Vlada Crne Gore, koja vodi unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje, navodno, ne prepoznaje interes da budemo dio tog velikog projekta koji može da preporodi našu ekonomiju – saopštio je Mandić.

Lider Nove ocjenjuje da se Krivokapić “poput njegovog prethodnika” posvetio jedino ličnim i porodičnim interesima, vlastitom bogaćenju i “postao zaštitnik kriminala i korupcije koje je uspostavio bivši režim”.

– Povjerovao je Krivokapić da je iznad svega, a posebno iznad nas iz Demokratskog fronta i koalicije “Za budućnost Crne Gore” koji su ga birali za premijera i tako mu dali moć koju on ne koristi za dobro naroda i države već samo protiv nas što smo mu upravo dali tu moć – navodi Mandić.

Skandaloznom je ocijenio smjenu Marine Jočić iz Nacionalnih parkova i dodao da je taj čin pokazao da se premijer rukovodi “bizarnim i mizernim, ličnim motivima”.

 

Reagovanje smijenjene predsjednice UO NPCG nakon saznanja da je razriješena sa te funkcijeJočić: Razlog za moju smjenu je to što sam Krivokapića nazvala pravim imenomSmijenjena predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore, Marina Jočić se nakon saznanj…

Heroina nekadašnje opozicije Jočić, kako je nazvao Mandić, smijenjena je bez ikakvog obrazloženja, tvrdi on.

– Dok je ona dizala slobodarski glas istine, na isti način kao danas, Zdravko Krivokapić je nosio bukete ruža svojoj šefici Radmili Vojvodić, rektoru UCG, zamjerajući demonstrantima što blokiraju bulevare do boljih cvjećara. Racionalnog i argumentovanog obrazloženja, naravno, ne može ni biti, jer iza Marine Jočić stoje rezultati o uvođenju reda, rada i ostvarivanja napretka u Nacionalnim parkovima. A to što obrazloženja nema, jasno govori o kakvom se samovoljnom aktu i zloupotrebi funkcije premijera radi. Premijer je kao javna ličnost koja obavlja, a u njegovom slučaju uzurpira, funkciju dužan da trpi kritike koje počivaju na istini, a ne da se zbog njih iživljava nad ljudima – navodi Mandić.

– Da li je Marina Jočić rekla nešto što nije istina? Da li je Zdravko Krivokapić, svega nekoliko dana nakon izborne pobjede, pošao sa buketom cvijeća kod tadašnje predsjednice SDP-a, sa namjerom da proda veliki izborni trijumf naroda? Da li je išao na stan kod Ivice Stankovića da traži da lideri DF-a budu osuđeni? Da li je svoje najbliže saradnike slao da utiču na Apelacioni sud i tužilaštvo da kolega Milan Knežević i ja budemo osuđeni? Jeste, i neka ga sram bude zbog toga! Vjerujem da će o ovoj nedostojnoj i odvratnoj namjeri Zdravka Krivokapića nešto javno reći i nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić i nedavno smijenjeni Generalni sekretar Vlade Božo Milonjić – saopštio je lider NSD.

–  Sve što je rekla Marina Jočić, tako misle i govore svi iz NSD i DF, nakon najnovijih saznanja koje je objelodanio poslanik Raško Konjević. Ne može se naći drugačija riječ za ono što je uradio Zdravko Krivokapić, nema boljeg opisa za izdaju i podaništvo koje je pokazao nakon velike narodne pobjede 30. avgusta – ističe lider NSD.

Podržao je i apel Marine Jočić, a koji je uputila Srpskoj pravoslavnoj crkvi tražeći da se izjasni povodom “ovakvih saznanja vezanih za neljudske radnje Zdravka Krivokapića”.

– Da li je ovakav njegov vjerolomni postupak u skladu sa vrijednostima i učenjem naše Svete Crkve? Krajnje je vrijeme da se izađe iz agonije u koju je ovaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori, a mi, poštovani članovi i simpatizeri NSD i DF, moramo baš sada povesti najsnažniju borbu za odbranu velike pobjede od 30. avgusta prošle godine – zaključio je Mandić.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    01.08.2021. at 15:21

    TI se bas i ne pitas !
    izazvali ste ratove ,SPC sve potpirivala ,
    da ste posveceni BOGU ,rekli bi na ovu izjavu DAJ BOZE ! u okruzenju niko vas ne voli ,tudje otimate ,lazete a istoriju izvrcete -ODVRATNI OKUPATORI u CG

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije