Connect with us

Politika

MANDIĆ: Namjeravamo da se suočimo sa svima koji su montirali lažni sudski proces

Published

on

Foto: Screenshot

Sramna presuda o kojoj se pričalo dugo vremena više ne postoji – kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić na vanrednoj konferenciji povodom odluke Apelacionog suda da ukine presudu kojom su optuženi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, među kojima su se našli lideri DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić, osuđeni na skoro 70 godina robije.

Mandić je kazao da bi trebalo razmisliti kako su svi oni koji su optuženi u ovom sudskom sporu živjeli prethodnih nekoliko godina dok ih je, kako rekao, „opaki i zlgolasni režim predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića maltretirao i ponižavao”.

„Imamo odluku koja je negdje na tragu pravde i istine. Imamo ozbiljnu namjeru da se suočimo sa svima koji su montirali lažni sudski proces i nemamo dilemu da svi tragovi vode do predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Imamo energije da to vodimo do kraja” rekao je on.

„Svi oni koji su učestvovali u ovome treba da se suoče sa pravdom. Neki bi odmah trebalo da počnu s ostavkama, kao oni iz sudskog vijeća koji su vodili ovaj postupak”, dodao je Mandić.

Milan Knežević je kazao da ne osjećaju nikakvu satisfakciju, niti da bi ovaj dan u njihovim porodicama trebalo da bude slavljen kao praznik.

„Mi smo politički progonjeni ljudi u montiranom postupku koji je imao cilj da našu čistu pobjedu 2016. pretvori u državni udar” rekao je Knežević, i dodao da ne osjeća mržnju prema Milivoju Katniću, Saši Čađenoviću i Suzani Mugoši.

„Samo ih pozivam da saopšte ko im je izdavao naloge da procesuiraju Andriju Mandića i mene” rekao je Knežević.

Predmet je vraćen na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici, ali pred potpuno izmijenjenim vijećem, koje je odlučilo da optuženom Bratislavu Dikiću ukine pritvor i da se on odmah pusti na slobodu, što je i učinjeno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije