Connect with us

Politika

MANDIĆ: Nije Krivokapića izabrao narod nego sam mu ja ustupio svoje mjesto

Published

on

On je kazao da je Krivokapić čovjek koji je “izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu i, prije svega, narod što je glasao protiv DPS-a i sa kojim smo svi zajedno napravili čvrst dogovor”

Tvrdnje Zdravka Krivokapića da Demokratski front (DF) ima partnerske odnose sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) je nastavak neistina kojima se on koristi, kazao je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.

On je reagovao na saopštenje Krivokapića koji je kazao da DF sa DPS-om planira obaranje Vlade i Skupštine.

“Dakle, nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om, već je on sa Milom Đukanovićem proglasio srpski narod za genocidni, Srbiju za neprijatelja, a sa njima smijenio i jednog od svojih ministara. On je još one večeri kad je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala na čelo Vlade, ali teško je ko procjenjivao da će se dodatno izbrukati i zajedno sa DPS-om izglasavati rezolucije po kojima su Srbi najveći neprijatelji”, navodi se u saopštenju Mandića.

On je kazao da je Krivokapić čovjek koji je “izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu i, prije svega, narod što je glasao protiv DPS-a i sa kojim smo svi zajedno napravili čvrst dogovor”.

“On piše pisma narodu kao da ga je direktno birao taj narod, a ne izabrani narodni predstavnici koji su pojedinačno garanti tog postignutog dogovora. Dakle, njega nije imenovao narod, nego sam mu na početku svega, na molbu Crkve, ja ustupio svoje mjesto na čelu liste “Za budućnost Crne Gore”, a moj kolega Milan Knežević ga predložio za mandatara, a potom 27 poslanika naše koalicije glasalo za predsjednika Vlade”, saopštio je Mandić.

Kako je kazao, izgleda da su “majbah”, vladin avion, tjelohranitelji za njega i porodicu, udobna fotelja, susreti sa važnim ljudima koje je gledao samo na televiziji dok je bio najbliži saradnik nekadašnje rektorke, prirasli Krivokapiću k srcu, pa je “slijep” na reakcije onih koji su ga izabrali da ga ne žele više tu.

“Koliko god da to izgleda primamljivo i lijepo, nije prirodno ovako otvoreno se brukati pod stare dane, praveći tajne dogovore sa DPS-om, a koje sada želi da pripiše drugima”, zaključio je u reagovanju Mandić.

1 Comment

1 Komentar

  1. Milica

    18.06.2021. at 19:18

    To je jedina dobra stvar koju je Mandic mogao da uradi i da “ustupi” Krivokapicu mjesto. Kakav god da je Premijer, za njega svijet izmislio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije