Connect with us

Politika

MANDIĆ: Postignut načelni dogovor oko tužilačkih zakona

Published

on

Partije parlamentarne većine postigle su danas načelni dogovor oko tužilačkih zakona, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić. On je rekao da su na inicijativu DF-a vezanu za tužilačke zakone, dobili ponudu koja je načelno prihvatljiva tom političkom savezu i koaliciji Za budućnost Crne Gore.

„Dobili smo ponudu koja nam omogućava ono što smo željeli da se Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) i Specijalno državno tužilaštvo upodobe, opreme i kadrovski osnaže kako bi se vodila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a da istovremeno dobijemo podršku od važnih međunarodnih adresa i da to bude upodobljeno sa preporukama Evropske komisije“, rekao je Mandić novinarima nakon sastanka lidera parlamentarne većine.

On je kazao da je zadovoljan što parlamentarne stranke pronalaze snagu i mogućnosti za dobru saradnju i imaju predloge rješenja za hitne i korjenite promjene u Crnoj Gori.

“Računam da ćemo uskoro imati novi Nacrt zakona i da će javna rasprava potvrditi da je to dobar i sadržajan dokument koji ispunjava sve što smo bili postavili kao ciljeve kada smo krenuli u ovaj posao”, naveo je Mandić.

On je, na pitanje da li vidi problem u tome što će dio parlamentarne većine glasati za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, kazao da je stav DF-a poznat i podsjetio da se premijer Zdravko Krivokapić nije konsultovao sa parlamentarnom većinom o tom slučaju.

„Da se konsultovao, rekli bi smo mu da nije vrijeme, niti ima potrebe da izaziva kriza Vlade, kao što je izazvana ovog trenutka“, dodao je Mandić.

On je kazao da se pitanje povjerenja Leposaviću pretvorilo u pitanje povjerenja premijeru.

„Ako se ne može da se obezbijedi dovoljan broj glasova parlamentarne većine da bude razriješen Leposavić, time će se ispostaviti da onaj koji je to pokrenuo nema podršku većine u Skupštini“, rekao je Mandić i dodao da je važno da se o ovom slučaju izjasni Leposavić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije