Connect with us

Politika

MARTINOVIĆ: Ucjene model funkcionisanja prethodnog “retrogradnog režima”

Published

on

Povlačenje zahtjeva za održavanjem vanredne sjednice Skupštine od strane Demokrata, a povodom prethodne verzije tužilackih zakona i predlaganje novog Zakona o državnom tužilastvu, koji je sušta suprotnost prethodno predloženim zakonima Demokratskog fronta (DF), dovoljno govori o neistinama kojima je sklon portparol Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić, rekao je potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore Vladimir Martinović.

Martinović je reagovao na izjavu Nikolića da je jedina opstrukcija u priči sa izmjenama tužilačkog zakona ona koja se tiče rizika sa kojim je Crna Gora suočena povodom budućnosti njenih evropskih integracija.

On je istakao da su ucjene model funkcionisanja prethodnog “retrogradnog režima”.

“Partija ucjena najbolje razumije takav model funkcionisanja, pa zato i kopira sve modele političke borbe DF-a protiv parlamentarne konkurencije. Sa jedne strane ih navodno kritikuju, dok im se sa druge strane dive i od njih uče. To je opšte poznata činjenica”, rekao je Martinović.

Martinović se osvrnuo i na međunarodne izvještaje o DPS-u.

“Kad se u međunarodnim izvještajima nađu kritike o bivšem režimu DPS-a onda, prema navodima funkcionerke DPS-a, američku ambasadorku treba protjerati, a kad im se nešto dopadne, onda su u pitanju evropski i međunarodni standardi”, smatra Martinović.

Martinović ističe da je DPS odjednom počeo da čita izvještaje koji dolaze od međunarodne zajednice.

“Podsjetićemo vas da ste se, ne tako davno, oglušili i o upozorenja međunarodne zajednice, ali i o zakon, imenujući predsjednika Vrhovnog suda po treći put, iako se na toj funkciji može biti maksimum dva mandata. Naravno, to je samo jedna od zamjerki međunarodne zajednice na vaš rad, a podsjetićemo vas i na stavke koje su vezane za visoku korupciju, politizovane institucije i druge slične stvari. Takođe, pročitaste li da je međunarodnoj zajednici sporna i afera ‘Koverta’? Kako ste politički kaznili glavne aktere te afere? Je li vam tada bio sporan rad pravosudnih institucija?”, navodi Martinović.

Martinović navodi i da je čudno kako je DPS odjednom počeo da brinete o članstvu u EU.

“Gdje ste bili sve ove godine kada ste vi bili na vlasti? Bili ste zauzeti zadovoljavanjem ličnih, izuzetno širokih apetita. Moramo vas opet napomenuti, i nastavićemo da vas napominjemo, da su došla neka nova vremena, koja podrazumijevaju da je zakon jednak za sve”, dodao je martinović.

Martinović ističe da su građani poslali jasnu poruku DPS-u na prethodnim parlamentarnim izborima, zatim lokalnim izborima u Nikšiću i Herceg Novom.

“Ne da ste jeftini demagozi, nego ste i beskrupolozni politički prevrtljivci. Zato su vas građani i kaznili na izborima. Shvatite to, ako već parlamentarnu i političku korektnost ne možete dosegnuti. Naravno, sve opstrukcije uključujući i ovu smo riješili i riješićemo za cirka petnaest minuta”, zaključio je Martinović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije