Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Gdje vlasnici Vijesti okom, Demokrate i URA skokom

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da je dovoljno da vlasnici Vijesti procijene da im novi Zakon o unutrašnjim poslovima ugrožava kompletan, kako kaže, monopol u kontroli policije, te da je dovoljan jedan tekst da Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA automatski reaguju.

“Kontrola nad policijom drugoj familiji ne treba da bi uhapsili lopove iz prve familije, već da bi zaštitili svoje poslove i interese”, navodi Medojević.

On tvrdi da su vlasnici Vijesti za šest mjeseci stavili “pod apsolutnu kontrolu premijera Zdravka Krivokapića i Demokrate”, a da su “URU su sami osnovali”.

“Sad u URU na rukovodećim mjestima ubacuju svoje pitomce iz NVO sektora, kako bi pojačali kontrolu nad Abazovićem koji je znao ponekad (doduše vrlo rijetko) da povuče i neki samostalni potez” ocjenjuje Medojević.

Kako je istakao, centri moći za koje niko nije glasao vode Vladu.

“Nove globalne komunjare i jednoumci, sa 5,5 odsto glasova na izborima imaju apsolutnu vlast u zemlji. Školski primjer puzajećeg državnog udara. Centri moći za koje niko nije glasao na izborima, vode Vladu, utiču na sadržaj zakona, postavljaju svoje ljude u policiji, tužilaštvu, sudovima, ambasadama, kontrolišu drđavne finansije, vojsku. Demokratija je suspendovana, ustavni poredak zgažen a politički sistem razoren”, zaključuje Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije