Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Kriva Vlada nema politički legitimitet ni podršku parlamentarne većine

Published

on

Od trenutka kada je Krivi formirao svoju izbornu listu za izbore u Nikšiću on je prestao da bude nestranačka ličnost i postao je političar. Samo tim političkim potezom prevario je DF, ali i mitropolita Amfilohija koji je liderima DF-a tvrdio da je Krivokapić, univerzitetski profesor i vanstranačka ličnost, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević na Fejsvzjz.

– I ne samo to, Krivi političar je na izborima u Nikšiću ušao u koaliciju sa Demokratskom Crnom Gorom i tako izdao izbornu listu na čijem je čelu bio na izborima 30. avgusta 2020. – navodi Medojević.

Krivokapić se na izborima u Nikšiću, kako je ocijenio, okrenuo protiv volje građana koji su glasali za njega na avgustvovskim izborima.

– Formiranjem koalicije Krivog političara i Demokrata, Vlada je učestvovala na izborima u Nikšiću i podržala Demokrate koje u parlamentu imaju samo devet poslanika, a protiv Demokratskog fronta koji u parlamentu ima 20 poslanika. Vlada je i javno i tajno podržala “svoju” listu, a ministar finansija (naravno zbog finansija) je bio šef izbornog štaba koalicije Krivog i Alekse – smatra Medojević.

Već tada je, kako je naglasio, bilo jasno da je “Vlada Krivokapića izgubila politički legitimitet”.

– Prevarila je 2/3 poslanika koji su je glasali, izdala birače koji su glasali listu ZBCG. Već tada sam se zalagao za uskraćivanje povjerenja Vladi i razgovor sa parlamentarnom većinom o formiranju nove Vlade koja bi bila sastavljena u skladu sa voljom birača na izborima – ocjenjuje Medojević.

Dodaje da je politički nelogično i štetno da DF podržava u parlamentu “Krivu Vladu”, za koju kaže, da sve svoje kapacitete koristi u političkoj borbi protiv DF-a.

– Ukoliko Demokrate, koje su u tihoj koaliciji sa Krivim i URA, koja je dio Vlade, ne prihvate pošteni dogovor o novoj Vladi, DF je trebao da bojkotuje Krivi Vladu i da ne glasa ni za jedan njen predlog. Tako bi se stvorila kriza parlamenta i onemogućio Aleksa da sa devet poslanika ucjenjuje 26 poslanika koalicije ZBCG i sprečava neophodne reforme u demontaži DPS režima – navodi Medojević.

Ako Aleksa Bečić i Vijesti i dalje podržavaju “Krivu Vladu” i ne žele dogovor o novoj Vladi na bazi izbornog rezultata Medojević predlaže da treba rješavati političku krizu formiranjem Vlade izbornog povjerenja koja treba da (1) organizuje tradicionalni popis i očisti birački spisak od fantom birača, (2) postavi novi menadžment RTCG koji neće biti pod kontrolom nijedne partije, a posebno DPS-a i (3) izabere nezavisnog i nepristrasnog SDT-a koji će spriječiti izborne krađe i kupovinu birača u kampanjama – smatra Medojević.

Napominje da vladajuća većina mora da se dogovori o trajanju Vlade.

– Parlamentarna većina treba da se dogovori o trajanju takve Vlade, ali ne duže od godinu, jer smo dovoljno dragocjenog vremena izgubili. Ova neviđena politička prevara birača i izdaja je ostavila Krivu Vladu i bez zrnca političkog legitimiteta, a nakon smjene Leposavića i bez podrške u parlamentu – naglašava Medojević.

Za Medojevića su izbori jedino politički korektno i održivo rešenje.

– Ostavka Krivoga bi doprinijela razrešenju krize, ali za ostavku treba imati prst obraza, čast i dostojanstvo, a Krivi to nema. Previše voli novac, koji je počeo da pristiže u ogromnim količinama. A to je njegova mjera državničke odgovornosti i lične časti – zaključuje Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije