Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Ni Lidija se ne obraduje Milu kao Zdravko Krivokapić

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić se pokazao kao nesposoban i svaki dan njegovog ostanka na toj funkciji skupo košta Crnu Goru, zbog čega hitno treba pristupiti formiranju nove Vlade sa novim premijerom, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

On je, Televiziji A1, rekao da bi opcija rekonstrukcije aktuelne Vlade bila neodrživa, ali to ne znači da politički nije moguća.

“Premijer Krivokapić se nikad nije bavio politikom, niti je neko ko može da vodi Vladu. To je situacija koja ne odgovara istorijskim obavezama koje su pred Crnom Gorom”, istakao je Medojević.

Prema njegovim riječima, vrijeme je da se suočimo sa činjenicom da Krivokapić “nije dostojan funkcije koju obavlja i da se krene u formiranje nove Vlade”.

“Krivokapić ne želi da sprovede reforme koje bi dovele do suštinskih promjena”, kazao je Medojević, dodajući da se aktuelni premijer “kada vidi Mila Đukanovića obraduje više nego supruga predsjednika države”.

“Najbolje da se napravi nova Vlada i da djelujemo kao tim. Trenutna Vlada raelizuje politiku Demokrata, Građanskog pokreta URA i DPS-a, a to je neodrživo”, naveo je Medojević.

Upitan da li lider Demokrata Aleksa Bečić može biti novi premijer ukoliko se postigne dogovor vladajuće većine o paketu koji bi podrazumijevao novu Vladu i novo rukovodstvo parlamenta, Medojević je kazao da premijer treba da bude osoba koja će donijeti duboke reforme.

“Nijesam siguran da Bečić to može”, naveo je predsjednik PZP.

Medojević je naveo da vlasnici “Vijesti” imaju ogroman uticaj na Krivokapića i rad Vlade Crne Gore, što je suprotno svim demokratskim principima.

Prema njegovim riječima, izlaz iz takve situacije je formiranje Vlade izbornog povjerenja, koja bi, kroz održavanje popisa prečistila birački spisak, profesionalizovala RTCG i oslobodila Tužilaštvo, odnosno pripremila uslove za fer izbore.

Ukazujući da su sa više relevantnih domaćih i međunarodnih adresa potvrđeni njegovi navodi o švercu cigareta preko Luke Bar, Medojević je kazao da taj posao nije moguć bez sprege djelova vlasti i krijumčara.

“Vlada nema hrabrosti za obračun sa kriminalom i zato se opredijelila za kohabitaciju sa mafijom”, istakao je lider PZP-a.

Medojević je dodao da ga ne iznenađuje što je za vrijeme vladavine Vlade Zdravka Krivokapića došlo do pogoršanja odnosa sa Srbijom, jer je “u pitanju Vlada Građanskog pokreta URA i vlasnika “Vijesti”, čija je ideologija bazirana na matrici napada na sve srpsko.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije