Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Zdravko Krivokapić je spavač tajne policije koji je podmetnut Crkvi, prije izbora bio Srbin a sad je komita

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručio je u emiciji “U žiži” na A1 televiziji da je Zdravko Krivokapić od Srbina, vjernika i četnika posle dobijanja funkcije postao najveći Dukljanin koji može da bude novi vođa komitama.

Medojević je istakao  da braća Đukanović i dalje vladaju preko Zdravka Krivokapića, ali i Demokrata, URE i vlasnika “Vijesti”.

On takođe smatra da kao premijer Zdravko Krivokapić treba da ima veliku moć ali da je on slaba Vlada jer iza sebe nema dvije trećine vlasti.

“Krivokapić da je stvarni premijer i da je u stalnoj komunikaciji sa DF-om, bio bi najmoćnija figura u Crnoj Gori međutim on nema takav odnos, on radi protiv interesa DF-a pa je slab”, smatra Medojević.

On je istakao da Krivokapić ne smije da takne organizovani kriminal ali da ne misli da organizovani kriminal trenutno upravlja uređenjem države.

“Tu se radi o jednom sistemu nemoći i o jednom spontanom raspadu sistemu što je jako opasno”, kazao je Medojević.

On je kazao da je sve ovo jako kritično da zahtijeva jaku vladu, patriotsku vladu i da zato i oni pozivaju manjine da uđu u Vladu.

“Ovakav spontani nered može da stvori haos i da dovede do situacije kao što je bilo u Srbiji i ne bih volio da se to desi ovdje i zato DF poziva sve i nije važno odlaziti u ambasade već da se sjedne i dogovorimo se između sebe”, ističe Medojević i dodaje, “mi nemamo problem sa četnicima i komitama, imamo problem sa kriminalom i to moramo da riješimo”.

On smatra da treba ujediniti narod i krenuti u reforme koje će biti kako on navodi bolne.

“Vlada mora raditi u interesu građana a ne možemo biti veće patriote Americi nego Crnoj Gori”, precizirao je Medojević.

Kada su u pitanju pregovori parlamentarne većine on je kazao da su ponovo zapeli jer Bečić i Abazović ne shvataju o čemu DF, SNP i Demos pričaju.

“Koaliciji ZBCG je slijedilo i premijersko mjesto i predsjednik Skupštine ali vidite šta se desilo”, ističe Medojević.

On smatra da je Krivokapić samo jedan spavač služne DB-a da sebe predstavi kao Srbina,vjernika i četnika.

“Kad je došao na vlast on je postao potpuni Dukljanin. Vi to ne bi vjerovali. Mislim da komite trebaju na sledećem skupu da ga izaberu kao novog lidera”, precizirao je Medojević.

On je istakao da mu se gade preletači poput Zdravka Krivokapića.

Medojević ističe da Demokratski front želi Vladu koja će se baviti interesima građana a da Demokrate i URA glasaju za Vladu gdje će zadržati svoje partijske pozicije.

“Demokrate imaju nezasluženo predsjednika Skupštine sa deset poslanika, a ja razumijem i Krivokapića koji je postao premijer prevarom naroda, crkve i svih nas”, ističe on.

Medojević smatra da su Bečića i Abazovića uhvataili kompleksi lidera i gdje im se dopada pažnja koju imaju a da građanima ništa nije bolje.

On je kazao da sistem održavanja starog i bivšeg režima kao cjelinu nije moguć i pozvao je otvoreno Bečića i Abazovića na razgovor.

“Pozivam vas još jednom na razgovor jer nisu vaše funcije, fotelje i par minuta slave bitniji od građana”, precizirao je Medojević.

On je istakao da su njima mladost i neiskustvo mali hendikep pa se najbolje ne snalaze.

“Mi smo ti koji treba da definišemo smjer i pravac i dajemo maksimalni napor i energiju”, smatra on rekavši da ono što rade Bečić i Abazović je sitna birokratska politika.

Medojević ističe da se ne može paralelno kohibirati sa bivšim režimom, to se mora radikalno odstraniti.

“DPS kancer i kriminalnog miljea iz sistema treba hirurški ukloniti, pa i ako zakačimo neko zdravo tkivo to se dešava, to je kolatertal istorijskog procesa”, precizirao je Medojević.

Kad je tema majbaha u pitanju on ističe da je laž da se on ne može prodati, kao i “ničija kuća” na Gorici.

Na temu susreta DF-a i premijera Medojević je sarkastično kazao “to je kao treće jutro, on je namršten, spreman za svađu, nervozan a kad se vidi sa Đukanovićem on se ozari”.

On smatra da je Krivokapić dio DPS-a i da on Mila Đukanovića smatra za svog šefa.

Medojević je kazao da je on na vlasti da bi prvo tražio hapšenje Đukanovića.

“Međutim ovo nije Vlada građana, ovo je Vlada koja je bliska DPS-u, i politika ove Vlade se ne razlikuje od Vlade DPS-a, tako da od hapšenja nema ništa”, precizirao je Medojević.

On je kazao da će se DF vratiti u Skupštinu samo zato što je biranje tužilačkog savjeta jako bitno za politiku koju vodi ta koalicija.

Medojević je istakao da on samo traži da se DF klasifikuje kao sve druge političke partije.

“Moguće da već u subotu izaberemo novi tužilački savjet”, smatra on.

Medojević ocjenjuje da je DF jedino prevaren pri promjeni vlasti i da su samo oni za izbore upravo iz tih razloga.

“Treba prečistiti biračke spiskove i poći na jedne nove i zdrave fer izbore “, smatra on.

Medojević ističe da se slaže sa navodima da je Milo Đukanović politička prošlost.

“On smeta za sklapanje nove koalicije DPS, URA i Demokrate , a sve dok je on na čelu DPS-a od te koalicije ništa nema”, precizirao je on.

Medojević je istakao da postoje dva scenarija za političku scenu, ili da se Bečić i Abazović do septembra dogovore sa parlamentarnom većinom i pođe se na nove izbore ili da se zavisi od DPS-a od zakona do zakona i od tačke do tačke.

On je kazao da na premijerskom satu Krivokapića ne bi ništa pitao.

“Što sam ga pitao, pitao sam, ali čovjek je lažov. A ja sa neozbiljnim ljudima ne razgovaram”, precizirao je Medojević.

 

On je za kraj kazao da će se od sad baviti finom politikom, ali i borbom protiv kriminala kao i kritikovanjem Zdravka Krivokapića i Milojka Spajića.

Cijelu emisiju možete pogledati OVDJE

2 Comments

2 Komentara

  1. RIR

    29.07.2021. at 12:35

    Medo , zaboravio si da si Ti bio LSCG ,a vidi sad sto si ;ekstremna desnica i pobornik “srpskog sveta” izdajnik i protivnik CG…/gori od Mandica ,Knezevica ,Radunovica,ako iko može bit gori i lažov od njih…/

  2. Jatotako

    31.07.2021. at 06:21

    Ja sam komita i ti tražiš da śednemo zajedno sa vama df-ovcama koji pale šume, skrnave spomenike narodnih heroja,uništavaju privatnu i državnu imovinu itd. E ne može se sa takvima niti śes niti razgovarat i dogovarat!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije