Connect with us

Politika

MILAČIĆ: “Nećemo pregovarati sa Đukanovićem”

Published

on

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić kazao je da iz te partije cijene inicijativu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i da ne sumnjaju da je riječ o najiskrenijim namjerama, ali da Prava Crna Gora ni pod kojim uslovima neće sjesti za isti sto sa Milom Đukanovićem i njegovim DPS-om

On je kazao da je prioritet Prava Crne Gore okončavanje formiranja Tužilačkog savjeta i s tim u vezi, kako je naveo, institucionalno podizanje na noge slobodnog i nezavisnog Tužilaštva koje će krenuti u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

„Ključna adresa kojom treba da se pozabavi oslobođeno Tužilaštvo je upravo DPS kao političko čvorište organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Milačić.

Prava Crna Gore, istakao je, daje prednost tom procesu.

Milačić je poručio da PCG nikada neće predstavljati prepreku da se u Skupštini usvoji ili izglasa bilo koje rešenje u domenu izmjena izbornog zakonodavstva, deblokiranja v.d stanja u pravosuđu ili bilo kojeg drugog pitanja, a koje u prvom redu bude prihvatljivo predstavnicima aktuelne parlamentarne većine i za dobrobit je građana.

„Ipak, naš stav ostaje takav da mi o ključnim pitanjima, koja opterećuju crnogorsko društvo i parališu sistem u cjelini, nećemo pregovarati sa Milom Đukanovićem za kojeg smatramo da je osnovni uzrok svih problema sa kojima se suočava Crna Gora“, poručio je Milačić.

On je kazao da kolegama i prijateljima iz parlamentarne većine žele puno uspjeha u tom poslu i poručio da nikada neće biti kočničari procesa i dijaloga, i da će uvijek biti konstruktivan partner i podržati sva rešenja za koja procijene da su u korist građana Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije