Connect with us

Politika

MILATOVIĆ: Konjević pokušao da obmane javnost nizom neistina o mom školovanju

Published

on

Nakon što je jutros u Skupštini odgovarao na poslanička pitanja, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović oglasio se na Twitter-u, poručujući da je poslanik SDP-a Raško Konjević pokušao da obmane javnost samouvjereno iznoseći niz neistina o njegovom školovanju.

“Jedna od danas iskazanih neistina je i da sam 2016. “dolazio u Vladu da mi obezbijede stipendiju za studije na Oxfordu i da su oni to uradili”. Nakon toga sam se zaposlio u inostranstvu – i radio da vratim kredit koji sam podigao za svoje obrazovanje, jer za stipendiju od Vlade nije bilo sluha”, napisao je Milatović.

Prema njegovim riječima, 2016. godine je već radio u EBRD-u, a magistarske studije na Oxfordu od 2011. do 2013. je finansirao tako što je kao student generacije dobio stipendiju britanske Vlade za prvu godinu studija, a onda podigao kredit kod NLB banke u iznosu od 25.000 eura za drugu godinu studija.

Nakon profesionalnog iskustva dužeg od 10 godina u Dojče banci i EBRD, dodaje, vratio se da bi dao doprinos razvoju svoje zemlje.

“Za to vrijeme Konjević je bio državni funkcioner, vrijedno radio na unapredjenju životnog standarda i vladavini prava u Crnoj Gori. Zato danas imamo 25 odsto građana na rubu siromaštva i golemi osjećaj nagomilane nepravde u društvu”, napisao je Milatović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije