Connect with us

Politika

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: DPS osnivači komisija za širenje zaraze

Published

on

Ministarstvo zdravlja poručilo je da, kako kažu, pripadnici samoprozvanih DPS-ovih komisija za zdravstvo i ostale navodno životne sfere kojima se busaju u prsa, ali samo šupljim porukama, dokazali su u crnogorskoj prijestonici cijeloj Crnoj Gori, a i svijetu, da su oni ustvari osnivači i podstrekivači komisija DPS-a za širenje zaraze.

“Ni maske ni odstojanja. To nije model ponašanja javnih ličnosti, ma ko one bile, osim ako im namjera nije promocija bujanja korona virusa. U osjetljivom trenutku za cijelu državu, kada su mir i sloboda prava na okupljanja prioritet, Ministarstvo zdravlja Crne Gore još jednom moli svakog građanina da se pridržava osnovnih epidemioloških mjera, gdje god da se nalazio i šta god da radio, a nadležne da, u skladu sa svojim ingerencijama, makar upozorenjima pomognu i podstaknu na poštovanje osnovnih mjera”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije, dodaju, ranije danas podsjetila je na rapidan rast broja oboljelih u odnosu na prethodnu sedmicu: Kosovo 275 odsto, Albanija, 142, Sjeverna Makedonija 123, Bosna i Hercegovina 111, Srbija 80, Bugarska 74, Slovenija, 61, Rumunija 63 odsto i Crna Gora 49 odsto.

Rast broja novooboljelih i hospitalizovanih registruje se širom regiona Evrope i to dominantno u populaciji nevakcinisanih osoba.

“Od deset zemalja u svijetu sa najvećom transmisijom četiri su iz regiona Evrope I to Velika Britanija, Turska, Rusija i Francuska. Region Evrope učestvuje sa 28 odsto u ukupnom broju novooboljelih i sa četvrtinom u broju umrlih”, poručeno je iz SZO.

Ministarstvo zdravlja stoga apeluje još jednom da se sa, kako kažu, bolešću uhvatimo u koštac na najjednostavniji način – vakcinacijom.

“Vakcine, za razliku od dostine svjetskih zemalja, imamo, Crnoj Gori ih ne fali. Učinite pravu stvar za sebe i vakcinišite se još danas”, navode u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije