Connect with us

Politika

MIR JE NAŠA NACIJA: Kod Sekulovića prijedlog o smjenama u vrhu policije

Published

on

Foto: TVCG

Šef poslaničkog kluba “Mir je naša nacija“ Boris Bogdanović upoznao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa predlogom o izmjeni i dopuni Zakona o unutrašnjim poslovima, koji bi omogućio da se na zakonit način izvrše smjene u vrhu Uprave policije.

Po tom rješenju, kako piše Dan, za v.d. direktora ne bi morao da bude biran jedan od aktuelnih pomoćnika Veselina Veljovića, već bi to mogao da bude bilo koji drugi policijski službenik, ili neko drugo lice van državne uprave koje zadovoljava uslove za tu funkciju.

Ukoliko bi Vlada prihvatila i utvrdila ovaj predlog, novi vršilac dužnosti direktora Uprave policije mogao bi, nakon usvajanja izmjena i dopuna zakona u Skupštini Crne Gore, stupiti na dužnost osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Da li će se to desiti i da li ima volje za promjene u vrhu policije zavisi isključivo od stava Vlade, odnosno od stava ostalih partnera iz vladajuće garniture.

Demokrate su ranije najavile da će preložiti Vladi da inicira promjenu člana 9 Zakona o unutrašnjim poslovima, uz napomenu da, ako to ne učini izvršna vlast, postoji mogućnost da to uradi i neki od poslaničkih klubova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije