Connect with us

Politika

MIR JE NAŠA NACIJA-NE DAMO NIKŠIĆ: Gospodo iz DPS-a, okanite se nečasnog posla

Published

on

“Iako se na laži i izmišljotine koalicije piromana, batinaša i komita okupljene oko Brana Mićunovića ne treba osvrtati, osjećamo potrebu da, radi objektivnog informisanja javnosti, reagujemo i razobličimo neistinite navode koje plasiraju u cilju nanošenja štete ugledu Opšte bolnice u vrijeme najvećih zdravstvenih izazova.” – piše u reagovanju za javnost koalicije “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić”.

“Očigledno je da se DPS u pokušajima da prikrije sopstvenu nemoć oličenu u kriminalu, bezakonju i devastaciji grada, služi čuvenim Marfijevim zakonom koji kaže da, „ako su i činjenice i zakon protiv tebe, urlaj do besvijesti”. Stoga potpuno razumijemo motive za neartikulisane konfabulacije dežurnih prodavaca magle, naročito jer su u potpunom strahu i panici od Marka Mitrovića, koji je uveo nov sistem rada i monitoringa u Covid-u, a koji će razotkriti nezakonitosti u bolnici i stati na kraj kriminalu i korupciji koje je u toj ustanovi sprovodila perjanica DPS-a, Ilija Ašanin, koji je lažirao povrede suprotno pravilima struke i Hipokratovoj zakletvi. Zbog toga naročito DPS nije pozvan da daje sugestije, jer osim što im se Veselin Veljović zaražen šetkao Podgoricom, Ilija Ašanin bivši direktor Opšte bolnice je kao COVID pozitivan pacijent davao izjave medijima ispred zgrade bolnice u jeku pandemije. Takođe i doktorica koja kandidatkinja za odbornicu na listi Branove koalicije, nesmetano je radila uprkos pozitivnom testu na COVID – 19.” – navodi se u saopštenju.

“Nasuprot njima, dr Pero Mitrović je radio kao dežurni ljekar nakon isteka roka za samoizolaciju i uz saglasnost nadležne sanitarne inspekcije i epidemiološkog zavoda. Drugo, dr Pero Mitrović je imao dva negativna testa na COVID – 19 i to dva dana prije dežurstva. I treće, na dežurstvo je došao u 15h, a ne u 19h kada je primljen pacijent Trebješanin, koji je, inače, u toj smjeni koja je trajala do 7 ujutru, bio samo jedan od dvadesetak pacijenata. Četvrto, dr Mitrović nije kvalifikovao povrede Trebješaninu već ih je opisao, a zadržavanje pacijenta u takvim slučajevima je praksa od kada postoji Opšta bolnica u Nikšiću. Takođe, napominjemo da je zbog nedostatka ljekara u uslovima epidemije moguć i raniji izlazak iz samoizolacije uz odobrenje IJZ i nadležne sanitarne inspekcije.”

“Gospodo iz DPS-a, okanite se nečasnog posla i najprizemnijih podmetanja pošteim ljudima i uglednim ljekarima. Vidite da se svaka vaša laž razbija od zid naše istine i da vas zbog toga cijela javnost Nikšića ismijava. Neće vam pomoći ni fantomke, ni ulični banditi, ni mjesni piromani, niti napadači na domaćine i starce, niti sitne laži. Vaša misija u Nikšiću je gotova, a o tome će vas građani i formalno obavijestiti 14-og uveče. Pobijediće pomireni, pošteni i dostojanstveni Nikšić. Pobijediće istina i pobijediće mir.” – zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije