Connect with us

Politika

MIROSLAV LAJČAK: Realno da Crna Gora bude sljedeća članica EU

Published

on

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je lider u prosesu evropskih integracija u regionu i realno je da postane sljedeća članica Unije, ocijenio je specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

On je, na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, konstatovao da Crna Gora ima sve uslove da sačuva poziciju lidera u procesu EU integracija do kraja.

„Mislim da je realno da Crna Gora postane sljedeća članica EU. Vlada zna šta treba da radi i mi joj želimo uspjeh u tome i tu smo da joj pomognemo“, poručio je Lajčak.

Krivokapić je, nakon sastanka sa Lajčakom, kazao da se nada da će Crna Gora kroz intenzivnu saradnju sa EU ostvariti glavni cilj, a to je članstvo u Uniji.

„Zahvaljujem Lajčaku, koji je još jednom pokazao da je veliki prijatelj Crne Gore. On nam je u jednom iskrenom i prijateljskom razgovoru dao niz korisnih sugestija, koje bi koristile svakoj Vladi, a ne novoj, koja tek startuje”, rekao je Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, naveo da se nada da će kroz intenzivnu saradnju ostvariti glavni cilj, a to je da Crna Gora postane 28. članica EU.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije