Connect with us

Politika

MITROVIĆ: Porast međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti, nadležni da reaguju zbog napada na Vuksanovića

Published

on

Foto: sdcg.me

Socijaldemokrate Crne Gore osuđuju prijetnje upućene na društvenim mrežama predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću i izražavaju zabrinutost zbog sve češće pojave sličnih incidentnih dešavanja, saopštio je član Glavnog odbora SD-a Zdravko Mitrović.

Naročito zabrinjava udar na pripadnike manjinskih naroda i sve evidentniji porast međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti, posebno u oblasti društvenih mreža, kao i izostanak adekvatne reakcije javnosti,
kada su ova i slične situacije u pitanju. Građanska Crna Gora, u kojoj se svako osjeća slobodno da bude ono što jeste, uvijek je baštinila vrijednosti multietničnosti, multivjerskog i multinacionalnog sklada, koje treba sačuvati i u ovim izazovnim vremenima”, poručio je on.

SD poziva nadležne organe da u slučaju Vuksanovića reaguju u što kraćem roku i pronađu i procesuiraju odgovorna lica.

Takođe, apelujemo na sve učesnike u političkom i javnom životu da osude ovaj i slične činove i svojim javnim nastupima umjesto zapaljujuće i nacionalističke retorike, šalju poruke mira, suživota, tolerancije, pomirenja i međusobnog uvažavanja”, zaključio je Mitrović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije