Connect with us

Politika

DPS I SD: Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića

Published

on

Opštinski odbor DPS Nikšić saopštio je da se predsjednik te Opštine Marko Kovačević ponovo osvjedočio kao zatočenik četničke ideologije, jer je, kako dodaju, negirao genocid u Srebrenici. DPS i SD pozivaju Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića.

DPS navodi da se, gostujući u jednoj emisiji, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević još jednom dokazao kao ostrašćeni borac za ideje istorijskog mraka.

“Kovačević je bez imalo zadrške neosnovano komentarisao kako su Srbi napadnuti i kako treba da se brane otvoreno produbljujući i onako prisutnu podijeljenost u društvu. Ponovo se osvjedočio kao zatočenik četničke ideologije onog trenutka kada je u toku pomenute emisije negirao genocid u Srebrenici”, navode u DPS-u.

Svojim ponašanjem, kako dodaju, Kovačević je samo potvrdio istinu koju su mu predstavnici Evropskog tima za Nikšić saopštili na početku mandata – da nije dorastao funkciji lidera Nikšića koji je bastion antifašizma.

“Najoštrije osuđujemo Kovačevićevu sramotnu izjavu koja nije ništa drugo do odraz nemoralnog, nečasnog, neljudskog odnosa prema žrtvama najstrašnijeg činjenja koje Balkan pamti. Da ima bar malo svijesti o težini svoje bolesne izjave, zasigurno bi istog momenta podnio ostavku. Ipak, poznajući ovog propalog glumca sa šubarom na glavi, znamo da to neće učiniti, ali će se bar ponovo pokazati u pravom svijetlu kao lutka na koncu čiča Dražinih produženih ruku”, kažu u nikšićkom odboru DPS-a.

Ono što ih najviše zabrinjava jeste, kako kažu, da su Demokrate i Ura, koji svoje djelovanje, bar u okvirima onoga što pričaju, temelje na građanskom konceptu, Kovačevića postavili za prvog čovjeka Nikšića.

“Pitamo ih da li se danas bar malo stide istine da su ovakvoj ljudskoj figuri dali podršku prilikom izbora za predsjednika Opštine i da li će i nakon ovako skandaloznih izjava Kovačević uživati njihovu podršku.
Ako je odgovor da, onda su stvari i više nego jasne – Demokrate i Ura nijesu čak u stanju da odbrane ni vlastite principe, a kamoli da zaštite Nikšić i Crnu Goru od fašizma, te je očigledno da su se svrstali u kolonu boraca za “srpski svet”, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Nikšić.

SD: Nedopustivo ćutanje njegovih koalicionih partnera

Iz SD poručuju da je samo dan nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, negirao je genocid u Srebrenici.

“Od Kovačevića koji pripada političkom subjektu koji je svoj odnos prema genocidu u Srebrenici više puta i krajnje jasno pokazao nas ovo uopšte ne iznenađuje. To je, uostalom, dio njihove politike za koju su dobili
podršku birača. Ono što iznenađuje i što smatramo nedopustivim jeste ćutanje njegovih koalicionih partnera koji su, zajedno sa nama, u Parlamentu izglasali navedenu rezoluciju – Demokrata i URA”, poručuju iz SD-a.

Od Demokrata i GP URA očekuju jasnu osudu ovakvog ponašanja predsjednika Opštine Nikšić.

“Ali i da se dobro zamisle da li je podrška ovakvoj politici u našem gradu opravdana bilo kojim drugim razlozima”, zaključuje se u saopštenju SD-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije