Connect with us

Politika

MVP: Pribavićemo informacije o razlozima zadržavanja Vuksanović Stanković

Published

on

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) je putem medija informisano o današnjem pretresu poslanice Socijaldemokratske partije,Draginje Vuksanović Stankovićna Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, saopšteno je Gradskom portalu iz tog resora.

Poslanica Vuksanović Stanković, kako su kazali iz MVP-a, nije se obraćala Ambasadi Crne Gore u Beogradu, kao ni MVP-u, stoga joj diplomatsko-konzularna zaštita u tom trenutku nije mogla biti pružena.

– U tom kontekstu, MVP nije moglo da postupi u skladu sa diplomatskom praksom i konvencijama. Imajući u vidu da je poslanica Stanković Vuksanović nosilac diplomatskog pasoša Crne Gore, kao i ustaljenu diplomatsku praksu koja predviđa da je nosiocima diplomatskih putnih isprava omogućen nesmetan ulazak, boravak i prelazak preko teritorija stranih država, MVP će s aspekta svoje nadležnosti diplomatskim putem pribaviti relevantne informacije o razlozima navedenog događaja – piše u odgovoru Ministarstva na pitanje Gradskog portala kakav je njihov stav u odnosu na činjenicu da je poslanica sa diplomatskim pasošem zadržana na beogradskom aerodromu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije