Connect with us

Politika

NAKON SUKOBA: Krivokapić zatražio ostavku Boža Milonjića

Published

on

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić zatražio je danas ostavku generalnog sekretara Vlade Boža Milonjića zbog sukoba sa njim u zgradi Beogradske patrijaršije povodom temeljnog ugovora sa SPC, saznaje Pobjeda.

Više izvora je saopštilo da je Milonjić odbio zahtjev Krivokapića, navodeći da neće da podnese ostavku.

– Milonjić je rekao Krivokapiću da neće podnijeti ostavku jer bi time priznao da je kriv – saopštio je izvor Pobjede.

U kratkoj izjavi za Pobjedu Milonjić nije ni potvrdio ni demantovao saznanja našeg lista, ali je saopštio da će o njegovom statusu u Vladi biti riječi nakon što se vrati sa odmora.

– Nijesam smijenjen. Na odmoru sam, a o mom statusu u Vladi će biti riječi nakon što se vratim sa odmora – rekao je Milonjić upitan da li je Vlada donijela odluku o njegovoj smjeni.

Milonjić je zajedno sa Krivokapićem i ministrima Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem bio dio delegacije Vlade Crne Gore koja je na čelu sa premijerom odbila da potpiše temeljni ugovor.

Prema pisanju portala Vidovdan bliskom vrhu Beogradske patrijaršije, Milonjić je Krivokapića pred patrijarhom i episkopima nazvao izdajnikom interesa SPC.

U oštrom članku, koji obiluje i uvredama, srpski portal Vidovdan, blizak Patrijaršiji Srbije, je osuo drvlje i kamenje na Zdravka Krivokapića, Aleksu Bečića, medijsku grupu Vijesti i ministra finansija Milojka Spajića – nazivajući ga „zetom“ Krivokapića.

Kako se navodi, povod je što je ,,u gluvo doba noći Patrijaršija Srbije morala da objavljuje javno saopštenje da temeljni ugovor nije potpisan“.

Tvrdi se da je to bila „sihronizovana akcija“ Krivokapić –Bečić – Vijesti – Spajić.

Nasuprot njima, navode kao primjer korektnog odnosa i poslušnosti Srbiji Boža Milonjića, sekretara Krivokapićeve Vlade, koji je tražio da se potpiše ugovor.

1 Comment

1 Komentar

  1. Mikelandjelo

    02.06.2021. at 01:40

    Svaka čast Milonjicu, bolje bi bilo da je ostatak ekipe krenuo njegovim stopama.Ispunjenje obećanog a ne izdajom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije