Connect with us

Politika

NEZAKONITO: Bratić, Stijović i Milonjić imaju duplo pravo glasa

Published

on

Osim ministara finansija i pravde Milojka Spajića i Vladimira Leposavića dvojno prebivalište imaju i ministarka Vesna Bratić i ministar Aleksandar Stijović, kao i generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić, saznaje Pobjeda.

Pobjeda je ranije pisala da ministar finansija Milojko Spajić i ministar pravde Vladimir Leposavić imaju dvojno prebivalište, u Crnoj Gori i Srbiji te da su upisani u crnogorski i srpski birački spisak.

Prema informacijama tog lista, slične ,,privilegije“ imaju još neki važni članovi kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić upisana je na biračkom mjestu Osnovna škola ,,Sutjeska“, ali istovremeno može da glasa u Bosni i Hercegovini: upisana je na biračkom mjestu – Stari grad u Bileći.

I ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović, prema podacima izvora iz Vlade Crne Gore, ima dvostruko prebivalište i dvostruku mogućnost glasanja: u Podgorici na biračkom mjestu u Domu omladine u Gornjoj Gorici, a u Beogradu u opštini Čukarica.

Generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić glasa u Podgorici, na biračkom mjestu u vrtiću ,,Đina Vrbica“, a istovremeno može da glasa u Beogradu, u opštini Palilula.

Ovi vladini službenici imaju duplo biračko pravo, što znači i da imaju dvostruko prebivalište i dvostruko državljanstvo.

I dok po crnogorskim zakonima ne postoji pravo duplog glasanja, dvojno državljanstvo nesmetano mogu da imaju građani koji su imali srpsko ili neko drugo državljanstvo prije 3. juna 2007. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije