Connect with us

Politika

NIKOLIĆ: Tužilaštvo da reaguje, Krivokapić u zoni krivične odgovornosti

Published

on

Nikolić (FOTO: DPS)

Zahtijeva se reakcija pravosudnih organa, konkretno Osnovnog državnog tuzilaštva na Cetinju, jer postoji osnovana sumnja da je Zdravko Krivokapić izvršio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju iz čl. 186 st. 2 KZ Crne Gore, i to putem podstrekavanja na način što je pozvao građane Nikšića da primaju novac za sebe, da glasaju u korist određenog kandidata, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Posebno treba naglasiti, kako ukazuje, da konkretno krivično djelo ne zahtijeva posljedicu koja bi se ostvarila u tome da građanin zaista i glasa tog kandidata kojeg je obećao. Samo uzimanjem novca od onoga ko ga nudi i obećanje da će se glasati za konkretnog kandidata predstavlja krivično djelo, bez obzira na to da li se takvo glasanje i ostvari.

“Na taj način premijer je ušao u zonu krivično pravne odgovornosti samim pozivanjem građana da uzimaju novac namijenjen za kupovinu glasova, bez obzira na to što je dodao da isti nakon uzimanja novca treba da glasaju po svom nahođenju, jer kao što je već rečeno zakonodavac nije predvidio posljedicu u vidu datog glasa kao bitni element bića ovog krivičnog djela, pošto istu i nije moguće dokazati zbog ustavnog načela tajnosti glasanja”, naglasio je Nikolić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije