Connect with us

Politika

NIKOLIĆ: URA političku polemiku da vodi argumentima, a ne jeftinim kvalifikacijama

Published

on

Foto: SDP

Za razliku od SDP koji se 30 godina zalaže za građansku, evropsku, multietničku Crnu Goru koji je imao snage da ispravi i svoje greške koje je imao tokom svog trajanja, rukovodstvo URA je mijenjalo partije, imena i vlasnike, baš kao što su „šampioni tranzicije” mijenjali imena propalih firmi. Vođenje države je ozbiljan posao pa vam sugerišemo da se uozbiljite, a političku polemiku vodite argumentima, a ne jeftinim kvalifikacijama. Tada ne biste zapadali u problem da se ne sjećate ko vam je nudio 21 milion pa vam se smiju svi ozbiljni građani ove države, poručio je predsjednik OO SDP Nikšić, Željko Nikolić.

„Kao što ste nekad pjevali i klicali lideru Pozitivne Darku Pajoviću, danas ste opijeni društvom Vučića i DF-a”, poručili su iz SDP-a.

„Ne vidite njihov nacionalizam i velikodržavlje nego nađoste neki navodni nacionalizam kod SDP. Ne vidite njegove političke izaslanike koji učestvuju u kampanji u Nikšiću, ne smeta vam miješanje Srbije i Republike Srpske u lokalni izborni proces. Vama to nije ugrožavanje  dostojanstva i suvereniteta Crne Gore, ali zato vam je opasnost građanska i evropska SDP, koji je više od dvije decenije nosilac lijevih ideja u Socijalističkoj Internacionali i Partiji evropskih socijalista . Ćuti koordinator službi bezbjednosti danima o pitanju SDP-a kako je moguće da je dozvolio sa te visoke državne funkcije miješanje druge države u izborni proces”, navedeno je u saopštenju.

Nikolić je članovima URE uputio mnoštvo pitanja koja ukazuju na propuste nove vladajuće većine, kao i na to da se građanska Crna Gora ne sastavlja po manastirima.

„Jel’ se gospodo iz URE gradi građanska Crna Gora tako što u Vladi nemate ministra iz redova manjinskih naroda. Jel’ patriotizam kad sarađujete sa agentom BIA Stevanom Simijanovićem i ekstremistima iz “Zavetnika” i plaćate im boravak u našoj zemlji. Jel’ se gradi građanska Crna Gora kada vaša partija Vladu sastavlja po manastirima. Jel’ se gradi građanska država tako što vaša članica Predsjedništva iz Nikšića Rajka Glušica postavi za rektora državnog Univerziteta ekstremnog nacionalistu za koga su “socijalizam i američki filmovi krivi što Crnogorci nijesu većinom pro-ruski Srbi”, a progoni Fakultet za crnogorski jezik. Ne gradi se ni time što nam u sjevernim gradovima osviću skaradni natpisi protiv manjinskih naroda, a Vaš koordinator službi bezbjednosti nikako to da otkrije. Što vaši kaolicioni partneri u Beranama predlažu da Ratko Mladić i Pavle Đurišić dobiju svoje ulice”, pitao je Nikolić.

On je kazao da je jedino što se desilo, jeste kršenje i razgrađivanje građanskog potencijala crnogorskog društva.

„Jedino što se u Crnoj Gori desilo, od kad ste vi vlast, je ubrzano rušenje i razgrađivanje svega građanskog u Crnoj Gori od kad je “osvježilo” po mjeri Aleksandra Rakovića, istoričara DF, vašeg koalicionog partnera, koji za Crnogorce kažu da su “nacija sa felerom” a URA ćuti. Zbog toga bi vas zamolili da oštricu saopštenja, umjesto ka građanskoj i evropskoj SDP, okrenete ka koalicionim partnerima koji uz vašu podršku pretvaraju Crnu Goru u teokratiju iz 19-tog vijeka. Zato ste umjesto saradnje sa progresivnim građanskim snagama, vi ste izabrali klerikalne i nacionalističke snage iz DF-a i Vučića.”, zaključeno je u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije