Connect with us

Politika

NVO MONTENEGRO INTERNATIONAL: Ustavni sud hitno da pokrene ocjenu ustavnosti i zakonitosti izbora članova Vlade Crne Gore

Published

on

NVO Montenegro International uputila je danas Ustavnom sudu zahtjev za prioritetom u razmatranju inicijative za ocjenu ustavnosti i zakonitosti izbora osam članova Vlade Crne Gore.

U zahtjevu se ukazuje na nove činjenice koje potvrdjuju osnovanost istog, a koje su nastale nakon podnošenja Inicijative Ustavnom sudu i to:

1. „Što je jedan od 8 ministara čiji je izbor za ministra pravde i ljudskih manjinskih prava Vladimir Leposavić, zloupotrijebio svoj položaj pravnog zastupnika Mitropolije Crnogorsko-primorske i u njihovo ime i za njihov račun, predstavljajući se kao legalno izabrani ministar predložio Izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, grubo kršeći Ustav Crne Gore i garantovana osnovna ljudska prava i slobode, većinski sporno izabrana Vlada iste usvojila i uputila ih Skupštini Crne Gore na usvajanje. Napominjemo da su u vezi sa navedenim već pokrenuti pravni postupci pred za to nadležnim organima.”

2. „Što je jedan od 8 ministara čiji je izbor za ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić postupajući pri tom suprotno zakononskim propisima, tajno potpisao ugovor i druga obavezujuća pravna akta kojima je Crna Gora dodatno zadužena za 750 miliona eura sa pripadajućom kamatom i dodatnim troškovima, te je neotklonjiva šteta već nastala po državu Crnu Goru i sve njene gradjane. Svim nezakonitostima samog postupka transakcije baviće se i bave za to nadležni organi Crne Gore.”

„Ovdje smo ukazali samo na najvažnije razloge zbog čega podnosimo ovaj Zahtjev za prioritet u razmatranju i donošenju odluka od strane Ustavnog suda, po predmetnoj Inicijativi i očekujemo da ćete isti uvažiti”, navedeno je na sajtu ove organizacije.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije