Connect with us

Politika

ODLUKOM SKUPŠTINE: Imovinu u Valdanosu vratiće nekadašnjim vlasnicima

Published

on

Skupština Crne Gore usvojila je danas zakon kojim je predviđeno vraćanje imovine bivšim vlasnicima u uvali Valdanos

Sa 49 glasova usvojen je Prijedlog zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos, koji je predložio poslanik Genci Nimanbegu.

Poslanik Nimanbegu pozdravio je jedinstvo u Parlamentu oko tog pitanja. On sve svim poslanicima zahvalio na takvoj odluci.

Zakonom je predviđeno da bivši vlasnici ili nasljednici ove imovine imaju rok od tri godine da Upravi za imovine podnesu zahtjev za povratak zemljišta. Nakon podnošenj tog zahtjeva Uprava ima vremenski rok od šest mjeseci da odgovori i prihvati ovaj zahtjev. Time će bivši vlasnici opet ući u posjed.

Usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o informacionoj bezbjednosti.

Nije usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Nije prošao prijedlog odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranja Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 miliona eura.

Skupština nije prihvatila godišnji Izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2019. i 2020. godinu, kao ni iste izvještaje o radu tužilaštva.

Nije prihvaćen ni Izvještaj o radu Agencije za sprječavanje korupcije u 2019. i 2020, kao ni izvještaj o radu Agencije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.

Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2019. godinu, takođe nije usvojen.  Zeleno svijetlo nijesu dobili ni izvještaji RAE, kao ni izvještaj o radu Agencije za nadzor osiguranja za 2019. godinu.

Skupština nije usvojila ni izvještaj o radu Komisije za tržište kapitala i stanju na tržištu kapitala za 2019. godinu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije