Connect with us

Politika

PAVIĆEVIĆEVA PROCJENA: U DPS-u “kuva”, za Đukanovića najbolje da ode

Published

on

printscreen: youtube

Hapšenje crnogorskog biznismena Branislava Mićunovića je glavna vijest iz Crne Gore u regionu, ocjenjuje politikolog Vladimir Pavićević.

On je za televiziju Prva rekao da je potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović reagovao na to hapšenje, ali da nema reakcije premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

“Primjereno bi bilo da ispred Vlade nešto poruči. Izvjesno je da imamo sada 72 sata određena gospodinu Mićunoviću i mi ćemo mnogo preciznije moći da komentarišemo nakon toga kada vidimo šta će dalje biti s tim slučajem”, kazao je on.

Pavićević je ocijenio da je to hapšenje dio širih procesa.

“Širi kontekst tiče se toga kako se ponašaju nove opozicione strane predvođene Milom Đukanovićem, kao i kako se ponaša nova vladajuća većina”, napominje on.

On je ocijenio da kako odmiče koji dan, vidi se da Đukanović dolazi u situaciju da nema nikakav dobar potez, ni za sebe ni za svoju partiju.

“Šta god da uradi – ne valja. Đukanović je, kada je formirana ova nova demokratska vlada, imao mogućnost da bude kooperativan sa predstavnicima nove vlasti, a druga je bila da ovako krene radikalnije, da ometa i sputava novu vlast u odlukama u skladu sa nadležnostima predsjednika Crne Gore, a one nisu mnogo velike”, ocijenio je on.

Pavićević napominje da kada je Đukanović počeo radikalnije da se ponaša, onda je naišao na veliki otpor.

“Mi vidim da je nova većina sada homogenija, osnažena upravo djelovanjem Đukanovića. On svoju stranku gura ka ekstemnijem polu, koji se naziva klero-nacionalističkim u Crnoj Gori”, kaže Pavićević.

Kako dodaje, Đukanović tako za sebe vezuje ekstremne birače, a postavlja se pitanje šta se dešava sa onim umjerenim biračima koji su nekada bili pristalice DPS-a.

“Oni sad traže ili nove opcije ili se usmjeravaju ka strankama koje su sada na vlasti”, zaključuje Pavićević.

Prema njegovoj ocjeni za Crnu Goru je dobro što pada podrška DPS-a i da ona pada i kada se Đukanović ponaša radikalno, ali i kada je umjeren, jer tada glasači smatraju da je “sve propalo”.

“To je zanimljivo, šta god da uradi Milo, ne valja i on se svojim ponašanjem našao u toj poziciji. On može da pokuša da napravi neku vrstu zaokreta. Jedino što bi njemu i DPS doprinelo je egzit – jedna vrsta dostojanstvenog izlaska Mila Đukanovića iz crnogorske politike”, rekao je on.

Kako dodaje, u “DPS-u Mila Đukanovića kuva”.

“To što na površini ništa nema, ne znači da nema ništa ispod površine”, ocjenjuje Pavićević.

 

2 Comments

2 Komentara

  1. Valter

    07.01.2021. at 20:57

    Lupeta li lupeta! Srbijanski agent

  2. Sekićanin

    08.01.2021. at 12:04

    Propali srbijanski,poslanik pokupio je, svu pamet svijeta.Bivši član, Kizine stranke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije