Connect with us

Politika

POTPISANA DEKLARACIJA: Vladimir Pavićević osnovao Platformu za CG

Published

on

U Virpazaru je potpisana Trinaestojulska deklaracija koja će, kako tvrdi Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, biti centralni dokument nove političke Platforme Za Crnu Goru. Pavićević kaže da će Platforma Za Crnu Goru da okuplja i povezuje pojedince koji smatraju da je crnogorskom građaninu danas potrebno novo političko okupljanje za bolju Crnu Goru.

“U Trinaestojulskoj deklaraciji se kaže da je Đukanovićev DPS za tri decenije upravljanja Crnom Gorom uradio sve što je mogao da razori tradicije Crnogoraca kojima se divi sav prosvećeni svijet i da je razvlašćivanje te političke strukture na izborima posledica reakcije građana Crne Gore na nepodnošljive zloupotrebe i pokvarenost bivše vlasti”, navodi se u saopštenju.

Tvrdi se i da je Vlada Zdravka Krivokapića neodgovorno i nesmotreno propustila šansu da Crnu Goru usmjeri ka reformama.

“Početak nove epohe crnogorske politike tražio je odvažne, marljive, odgovorne, razborite i najbolje od nas, dok se Zdravko Krivokapić pokazao kao nedorastao jedinstvenom i neponovljivom momentu”, navodi se u saopštenju.

Autori Trinaestojulske deklaracije poručuju da je svaki crnogorski građanin, koji je odgovoran, privržen razvoju multikulturnog i multivjerskog sklada i zagledan u naš evropski horizont, životno zainteresovan za prevagu emancipatorskih ideja u crnogorskom društvu i da je danas nužno uložiti sav rasuti potencijal kako bismo gradili bolju Crnu Goru.

“Platforma Za Crnu Goru u prvi plan ističe viziju razvoja crnogorskog društva i države Crne Gore u kojoj će vrhunska vrijednost biti mir, a osnovni principi ustavni patriotizam i vladavina prava”, kaže Pavićević

Navodi se da će nosioci ove ideje naročito insistirati na tome da slavne tradicije Crnogoraca budu stalni podsjetnik na čestito djelovanje pojedinaca ui životu i u politici.

“Posebno se ističe ideja razvoja Crne Gore u kojoj će se striktno poštovati ljudska prava i u kojoj će se nosioci javnih vlasti oštro boriti protiv korupcije, mita, pronevjere javnih sredstava i otuđenja javne imovine za ličnu korist”, navodi se u saopštenju.

U izjavi dostavljenoj medijima Pavićević je rekao i to da je Trinaestojulska deklaracija potpisana na datum i u mjestu koje simbolizuje dugu i bogatu istoriju države Crne Gore, slavnu tradiciju i običaje Crnogoraca.

“ I da je obaveza svih relevantnih aktera u javnom polju u Crnoj Gori da se nakon demokratske smjene vlasti u punoj mjeri usmjerimo ka reformama i progresu crnogorskog građanina, crnogorskog društva i države Crne Gore”, zaključio je on.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    13.07.2021. at 09:22

    Ovo je odlično ako je iskreno,ovaj čovjek mijenja uvjerenja i partije kako u Srbiji i u CG -daj Boze da oko ove Deklaracije se okupe pozitivni ljudi koji vole CG…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije