Connect with us

Politika

PEROVIĆ: Velikosrpstvo će doživjeti teški brodolom u Crnoj Gori

Published

on

“Napuknuće samo jedne karike u spoljašnjem lancu stvoriće uslove za pad ove Vlade i raspisivanje novih izbora. Znaju to, dakako, oni koji održavaju ‘vladavinu’ razuzdanih i neodgovornih diletanata. Zato je pokušavaju održati u životu svim sredstvima. Međutim, to je uvod u teški brodolom velikosrpstva u Crnoj Gori, ali i u duboku krizu crnogorske filijale SPC. Jedni i drugi pokazali su da nijesu sposobni da vode Crnu Goru, ali srećom ni da je unište”, poručuje u intervjuu Dnevnim novinama predsjednik Crnogorskog PEN centra i Savjeta za saradnju s dijasporom i iseljenicima prof, dr Milenko A. Perović.

Prema njegovim riječima, novi vlastodršci osjetili su se dovoljno moćnim da bahantski i s patološkim nestrpljenjem nasrnu da sve sfere države i društva.

“Nije njihova namjera samo da potru sve elemente građanskog uređenja i uljuđenja, sekularizma i evropejstva, pravnog poretka, ustavnosti i zakonitosti, nego i cjelokupnu povijesnu političku, lailturnu, jezičku i vjersku vertikalu Crne Gore! Oni se ponašaju poput vaspitno zapuštene đece koju su njihovi politički i duhovni mentori uvjerili da im je sve dozvoljeno, pa im dali u ruke sjekire i nagovorili ih da u domu koji se zove Crna Gora mogu nemilice da bucaju i lome sve što im se prohtje, pa na kraju i ovaj hiljadugodišnji dom s temeljima! Uobrazivši da su ‘ljudi od misije”, koji čekaju aplauze sa svih strana “srpskog sveta”, ova luda đeca vjeruju da na mjestu đe je Cma Gora mogu izgraditi ljepši i stariji “srpski svet.” Da imaju malo mozga, kao što nemaju, znali bi da su mnogi na ovom mjestu šćeli graditi svoj svijet, pa je Crna Gora pretijecala. I njima će Crna Gora, brže no što se nadaju, viđeti leđa”, naveo je Perović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije