Connect with us

Politika

PKS: Stid nas je što imamo ovakvog ministra

Published

on

Patriotsko komitski savez pridružuje se inicijativi sedam opozicionih stranaka koje traže od premijera smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih skandaloznih izjava o genocidu u Srebrenici, navodi se u saopštenju PKS.

“PKS smatra da je negiranje zločina koji je počinjen nad njima, u stvari, njihovo ponovno ubijanje, i poziva ove “novoapostole” da te nevine ljude, žene i djecu,koji su ubijeni u Srebrenici, samo zato što su bili Bošnjaci, ostave da konačno počivaju u miru.”

“No, nemamo dileme; ostaviće premijer iz #nijemojavlada ministra Leposavića, uprkos “buđenju” zapadnih diplomata i njihovim zahtjevima da se Vlada odredi jasno po ovom pitanju. Koliko manipulišu i sa ovako teškim pitanjima, a uplašeni da ih ne ostavi biračko tijelo, saopštavaju iz te Vlade da ne prihvataju da se jedan narod proglasi genocidnim, što vrijeđa zdrav razum jer niko ne govori da su Srbi genocidan narod, ali jesu neki Srbi počinili genocid u Srebrenici. I tu je pametnome, tačka!”

“Ali Leposavić ponavlja da je “tražiti od bilo kog lica, pa i ministra, da prizna krivično djelo u kom nije, niti je mogao učestvovati, samo zla namjera”. Pa ministre iz #nijemojavlada, da ste učestvovali bili bi ubica, zar ne? A to, što dovodite u pitanje čin genocida u Srebrenici, koji je čitav civilizovan svijet osudio, je vasa zla namjera prema državi čiji ste ministar, prema crnogorskom i bošnjačkom/muslimanskom narodu,  zla namjera od koje se svaki građanin ove zemlje stidi, što za ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava ima upravo vas!” – zaključuje se u saopštenju PKS.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije