Connect with us

Politika

POČELA PLENARNA SJEDNICA: Na samitu Brdo-Brioni očekuje se deklaracija o nepromjenjivosti granica

Published

on

Predsjednik Milo Đukanović stigao je u Ljubljanu gdje, na poziv predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora, učestvuje na samitu Brdo-Brioni Procesa.

“Ovogodišnji Samit, kojim se obilježava deset godina od uspostavljanja ove zajedničke slovenačko-hrvatske inicijative, potvrda je kontinuirane posvećenosti snaženju regionalne saradnje i evropske integracije”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Sastanak lidera će, kako navode, biti prilika da se pošalju zajedničke poruke o potrebi intenziviranja i efikasnije i djelotvornije politike proširenja i geopolitičkoj važnosti integracije Zapadnog Balkana za ukupnu stabilnost Evrope.

Plenarna sjednica samita Brdo-Brioni počela je na Brdu kod Kranja.

Osim Đukanovića, na samitu učestvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Slovenije Borut Pahor, Sjeverne Makedonije Stevo Panderovski, Albanije Ilir Meta, Hrvatske Zoran Milanović i Kosova Vjosa Osmani.

Nakon plenarne sjednice biće objavljeni zaključci i deklaracija, koja bi, kako prenose mediji, trebalo da sadrži i tezu o nepromjenljivosti granica.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije