Connect with us

Politika

POČEO SAMIT U ANTALIJI: Đukanović na skupu lidera Jugoistočne Evrope

Published

on

U Antaliji je počeo Samit predsjednika država i vlada zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi na kojem učestvuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Đukanovićevog će danas imati izlaganje na Samitu, kojim se obilježava 25. godišnjica osnivanja SEECP-a, inicijative čiji je primarni cilj jačanje dobrosusjedskih odnosa i iznalaženje rješenja za zajedničke izazove sa kojima se suočava region jačanjem principa regionalnog vlasništva i inkluzivnosti, i saradnjom u Jugoistočnoj Evropi. Ovogodišnjim Samitom predsjedava Republika Turska.

Drugog dana boravka u Turskoj, kako su saopštili i kabineta Predsjednika, on će prisustvovati inauguralnoj sesiji Antalijskog diplomatskog foruma, koji se održava pod pokroviteljstvom turskog predsjednika.

Forum će okupiti državne zvaničnike, predstavnike međunarodnih organizacija, lidere iz političkog i društvenog života, vodeće članove akademskih zajednica, predstavnike medija i privatnog sektora.

“Predsjednik Đukanović imaće u Antaliji i odvojeni bilateralni susret sa predsjednikom Turske Erdoganom”, kazali su iz kabineta Đukanovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije