Connect with us

Integracije

POPA: Institucije moraju postupati u skladu a Ustavom i zakonima

Published

on

Popa je pozvala sve političke aktere da demonstriraju poštovanje vladavine prava: Popa i Marković - Foto: DPS

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa saopštila je danas da institucije moraju postupati u skladu sa pravnim procedurama i shodno nadležnostima definisanim Ustavom i zakonima. Ona je to kazala prilikom sastanka sa zamjenikom predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duškom Markovićem i političkim direktorom te partije Branimirom Gvozdenovićem.

Tema sastanka bila su jučerašnja dešavanja u Skupštini Crne Gore koja su se desila izvan važećih zakonodavnih okvira, saopšteno je iz DPS-a.

“Ambasadorka Popa je pozvala sve političke aktere da demonstriraju poštovanje vladavine prava i demokratskih principa kako bi pronašli održivo rješenje za trenutnu političku situaciju kroz dijalog i u duhu uzajamnog poštovanja”, navodi se u saopštenju.

Marković je, tvrde, rekao da u takvim okolnostima plenarna sjednica nije mogla ni da počne, niti da se održava.

“U zaključku, Marković je konstatovao da je postupanjem parlamentarne većine izvršeno pravno nasilje, ne samo povredom važećeg Poslovnika Skupštine, već i preuzimanjem nadležnosti Državne izborne komisije, zbog čega će DPS podnijeti pritužbe i prijave kod nadležnih pravosudnih i sudskih organa”, piše u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije