Connect with us

Politika

POPOVIĆ: Vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje

Published

on

Vanredni parlamentarni izbori jedino su rješenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori, smatra predsjednik Liberalne partije Andrija Popović

On je Danu kazao da je jedini izlaz iz krize ostavka Vlade i dodao da ne vjeruje da će neko od konstituenata parlamentarne većine pokrenuti pitanje povjerenja Vladi i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

„Premijer i Vlada nemaju podršku ni dominantnog dijela poslanika koji su ih glasali, pa kako misle da imaju podršku naroda ili, pak, uvažavanje međunarodnih partnera“, upitao je Popović.

On je kazao da „ne brine mnogo za njih, jer su oni prolazna epizoda“.

Kako je naveo Popović, mnogo više ga brine unižavanje imidža Crne Gore i svega onoga što je postignuto na domaćoj i međunarodnoj sceni od obnove nezavisnosti.

On je rekao da je Crna Gora bila uvažen i prepoznat dio porodice evropskih i modernih naroda, sa svim deficitima demokratskog društva, a danas, kako je kazao, njeni najviši predstavnici služe za izrugivanje, prvo onima iz svojih redova.

„Vanredni parlamentarni izbori su definitivno jedino rješenje. Nakon toga, jasno opredjeljivanje svih partija da li su za produženje ovakvog stanja i agonije koja nas vodi u ambis, ili su spremne da naprave iskorak i da oformimo široki građanski, proevropski i procrnogorski savez“, naveo je Popović.

On je poručio da je vrijeme da se karte otvoreno stave na sto, bez kalkulacija, a u najboljem interesu Crne Gore i građana.

Popović smatra da niko iz vrha vlasti nije ništa ozbiljno uradio da bi država napredovala na putu ka Evropskoj uniji (EU).

„Glavna tema je kako potpisati ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i legalizovati otimačine ove organizacije, te što će reći gazde iz Beograda“, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, pregovarački proces sa EU je marginalizovan.

„Nažalost, to će nas koštati mnogo, godine zastoja na putu ka EU su izvjesne. Međutim, što prije promijenimo ovu vlast, to će period čekanja pred vratima EU biti kraći“, naveo je Popović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije