Connect with us

Politika

PORUKE IZ ATINE: Grčka želi da pomogne Vladi na putu ka EU

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakeropulu koja je istakla da Grčka podržava borbu i nastojanja Vlade Crne Gore da dvostrukim naporima promoviše demokratske vrijednosti i ekonomski razvoj i spremna je da pomogne Crnoj Gori na putu ka EU.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je zahvalio predsjednici Grčke na pozivu da uzme učešće na šestoj godišnjoj konferenciji Delfi ekonomskog foruma koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice Sakeropulu.

On je istakao da je Forum dobra prilika da evropskim partnerima i međunarodnoj zajednici potvrdi čvrstu opredijeljenost Crne Gore evropskim vrijednostima koje vode budućem punopravnom članstvu u Uniji.

Predsjednik Vlade istakao je da bi volio da je sinergija koja se osjeća u Grčkoj prisutna i u Crnoj Gori.

Predsjednica Grčke Katerina Sakeropulu zahvalila je predsjedniku Vlade i delegaciji Crne Gore na potvrdi učešća na Delfi ekonomskom forumu koji svake godine okuplja lidere različitih sektora u pokušaju da podstakne dijalog i promoviše inovativne ideje za održivi i konkurentni rast za Evropu i širi region istočnog Mediterana.

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su razmijenili mišljenje o politici proširenja Evropske unije i izazovima koje u tom smislu predstavlja pandemija koronavirusa. Saglasili su se da je saradnja država članica sa zemljama kandidatima za članstvo jedan od ključnih uslova za uspješno suočavanje sa epidemijom.

“U tom kontekstu premijer je zahvalio na donaciji medicinske opreme u vrijednosti od skoro pola miliona eura koje je posredstvom zajedničke evropske rezerve medicinske opreme – RescEU, iz Grčke, 31. marta 2021. godine dopremljeno u Crnu Goru”, saopšteno je iz Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije