Connect with us

Politika

POTPUNA ZBRKA U KADROVSKOM ODABIRU VLADE: Sve bolji od goreg

Published

on

Vesko Damjanović

Tek što je odlučeno da se za novog direktora Uprave policije imenuje Dragan Blagojević, Vlada je naprasno promijenila odluku i na to mjesto postavila Veska Damjanovića koji je već jednom bio v.d. UP. Prethodno su žestoko reagovali poslanici Demokratskog fronta, podsjetivši da je Blagojević rukovodio akcijom njihovog hapšenja u noći kada je u decembru usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Vesko Damjanović biće vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić. On je rekao da između postojećih zakonskih mogućnosti, nema dobrih rješenja, odnosno da biraju “boljeg od goreg”.

Premijer je novinarima potvrdio da su razmišljali da na tu poziciju privremeno postave Dragana Blagojevića, ali su od tog prijedloga odustali.

“Razmatrajući sve činjenice, konstatovali smo da onaj ko je ugrožavao poslanike u Skupštini ne može da bude v.d. Uprave policije. Tačno je da je taj prijedlog postojao. Imenovaćemo ga vrlo brzo, to će biti ime koje je u ovom trenutku najprihvatljivije za sve nas”, rekao je Krivokapić.

Dodao je kako je svima poznato “da je Uprava policije u dijelu rukovodnog kadra, potpuno monolitna”.

“Želimo na ovaj način da iskažemo potrebu da se raspiše konkurs I da imamo direktora policije koji će raditi posao profesionalno I isključivo u interesu građana”, reko je Krivokapić.

Podsjetimo, Vesko Damjanović je već jednom bio v.d. direktora Uprave policije, nakon što je na čelu tog organa zamenio Slavka Stojanovića, koji je podnio ostavku nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice.

Premijer je potvrdio da je donedavni direktor Uprave policije Veselin Veljović podnio zahtjev za razrješenje i da je Vlada to konstatovala.

U okviru kadrovskih rješenja, Vlada je imenovala Jova Rabrenovića za generalnog direktora Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije.

“Donijeto je i Rješenje o prestanku vršenja dužnosti Emiru Daciću, v.d. pomoćnika direktora Uprave za imovinu – rukovodioca Sektora za upravljanje oduzetom imovinom”, navodi se u odlukama Vlade donijetim juče, bez održavanja sjednice.

Dejan Peruničić ostaće na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednosti, kao vršilac dužnosti. Na funkciji v.d. biće do imenovanja direktora Agencije, a najduže šest mjeseci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije