Connect with us

Politika

PREMIJERSKI SAT: Krivokapića pitaju o Simijanoviću, pomirenju, rebalansu budžeta

Published

on

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće danas na pitanja poslanika tokom premijerskog sata.

U ime Kluba poslanika Demokratski front NSD, DNP, UCG i RP, pitanje će postaviti poslanik Milan Knežević, koji će pitati premijera da li ima saznanja o djelovanju Stevana Simijanovića u Cmoj Gori.

“Na osnovu Vaše izjave od 25. marta o Stevanu Simijanoviću da ‘uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspio da se upeca’, interesuju me Vaša saznanja o njegovim kontaktima u Crnoj Gori, ulozi o formiranju Vlade čiji ste premijer i na čemu se zasniva Vaš javno izneseni stav o tom licu”, navodi se u pitanju.

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović u pitanju podsjeća da premijer u svojim nastupima često govori o potrebi pomirenja u Cmoj Gori, većoj transparentnosti u radu i očekivanom bržem ekonomskom razvoju.

“Ali ono što Vi i Vaša Vlada radite nije u saglasnosti sa tim riječima. Kada možemo očekivati usaglašenost između riječi i djela, jer već je prošlo devet mjeseci od parlamentarnih izbora” pitaće Brajović.

Predsjednik Kluba poslanika “Demokrate-Demos-Mir je naša nacija” Boris Bogdanović pitaće Krivokapića koje je sve mjere Vlada preduzela na poboljšanju uslova života i standarda penzionera, prosvjetnih radnika, zdravstvenih radnika, malih preduzetnika, lica na Zavodu za zapošljavanje i drugih društvenih grupa.

Poslanica liste “Crno na bijelo” Suada Zoronjić navodi da će sredstva koja je Vlada planirala predlogom budžeta za ovu godinu usporiti, ako ne i “zaustaviti započete infrastrukturne projekte u Bijelom Polju”.

“Da li na taj način afirmišete i pospješujete razvoj sjevera i da li je to u skladu sa strategijom regionalnog razvoja? Da li namjeravate da uskoro posjetite Bijelo Polje i upoznate se sa dinamikom realizacije infrastrukturnih projekata i njihovim značajem za stanovništvo Bijelog Polja i sjevera Crne Gore”, pitaće Zoronjić.

U ime Kluba poslanika SDP Albanska koalicija “Jednoglasno” pitanje će postaviti Fatmir Deka.

“Koliko do sada iznosi broj imenovanih funkcionera od strane Vaše Vlade? Koliko je od toga pripadnika manjinskih naroda, posebno koliko je Albanaca?”, navodi se u pitanju Deke.

Predsjednik poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće premijera kada Vlada planira da zvanično otvori i pusti u funkciju granični prelaz Zatrijebačka- Cijevna- Grabon.

Šefa Kluba poslanika Pokreta za promjene Branko Radulović zanima da li bi rebalans budžeta u trećem kvartalu doprinio početku ostvarivanja dinamičnog i dugoročnog ekonomskog razvoja i velikog investicionog ciklusa u Cmoj Gori.

Poslanici će, prije premijerskog sata, ponovo glasati o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije