Povežite se sa nama

Politika

PREMIJERSKI SAT NA CETINJU: Poslanici obaviješteni SMS-om da će im policija obezbjeđivati ulazak u grad

Objavljeno

-

Ograde su postavljene još sinoć / Foto: Cetinjski list
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Skupštinska služba obavijestila je juče SMS-om poslanike da će im policija danas obezbjeđivati nesmetan prolaz kroz Cetinje, do zgrade Skupštine prijestonice, gdje se održava prva posebna sjednica prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.

“ Obavještavamo Vas da će policija obezbijediti nesmetan prolaz poslanicima, jednosmjernom Ivanbegovom ulicom na Cetinju za ulazak u grad”, piše u poruci koja je proslijeđena poslanicima crnogorskog parlamenta.

Sjednica Skupštine trebalo bi da počne u podne, a na dnevnom redu je premijerski sat i poslanička pitanja.

Premijer Zdravko Krivokapić danas će, prvi put otkad je izabran na tu funkciju, u parlamentu odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici Skupštine koja će biti održana na Cetinju.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, Danijel Živković, pitaće Krivokapića da li se osjeća odgovornim što je stabilnost Crne Gore gotovo na osnovu svih pa rametara ugrožena, i što se mnogi procesi odvijaju stihijski, bez sposobnosti Vla de da ih kontroliše.

U ime poslaničkog kluba Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije, pitanje Krivokapiću postaviće šef kluba Slaven Radunović.

Radunović će pitati premijera zašto je Vlada, “potpuno izvan svojih ustavnih nadležnosti, tražila mišljenje Venecijanske komisije o predlogu zakona i izmjenama i dopunama tužilačkih zakona” koje je predložila grupa poslanika, kad poslanici to nijesu smatrali za potrebno.

Radunović je ocijenio da se Vlada na taj način grubo umiješala u rad druge grane vlasti i njenu osnovnu – zakonodavnu funkciju.

Boris Bogdanović će, u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris, pitati Krivokapića u vezi sa nabavkom dva aviona za novoosnovanu kompaniju To Montenegro.

U ime poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović će pitati premijera koliko je od 30. avgusta do 4. decembra prošle godine, u periodu tehničkog mandata bivše Vlade, zaposleno građana u ministarstvima, agencijama i javnim preduzućima čiji je vlasnik država.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović, pitaće Krivokapića da li su on i Vlada „za punu demontažu totalitarnog i kriminogenog režima, potpuno preispitivanje prošlosti i efikasnu i optimalnu izgradnju pravne, funkcionalne, prosperitetne i evropske Crne Gore“.

Predsjednik kluba poslanika „Crno na bijelo“, Miloš Konatar, pitaće Krivokapića da li će Vlada podržati inicijativu za održavanje referenduma o eksploataciji nafte i gasa u Crnoj Gori.

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata, Ivan Brajović, pitaće Krivokapića na koji način on i Vlada koju predvodi planiraju da se suoče sa katastrofalnom epidemiološkom situacijom u državi i šta planiraju da urade na smanjenju tenzija i podjela u društvu koje su eskalirale u Crnoj Gori nakon 30. avgusta.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće premijera da li Vlada vodi računa o srazmjernoj zastupljenosti manjina u državnoj upravi i privrednim društvima u kojima je država većinski vlasnik, i koliko je pripadnika manjebrojnog naroda imenovano u njima na rukovodećim mjestima od 4. decembra prošle godine.

U ime kluba poslanika Socijaldemokratska partija–Albanska koalicija „Jednoglasno“, Raško Konjević će pitati premijera da li će predložiti razrješenje vršioca dužnosti direktora Agencija za nacionalnu bezbjednost Zorana Vukšića zbog kršenja Zakona o tajnosti podataka.

Konjević će pitati Krivokapića i da li je zadovoljan radom organa za sprovođenje zakona u prvih 100 dana rada Vlade, i kako u vezi sa tim komentariše negativno mišljenje Venecijanske komisije na izmjene tužilački

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije