Connect with us

Politika

PROTEST ISPRED SKUPŠTINE: „Nije moja Vlada, nikad više 1918.“

Published

on

Grupa građana okupila se ispred zgrade Skupštine, uoči početka zasjedanja na kojem će mandatar Zdravko Krivokapić predstaviti program i sastav nove vlade, protestujući, kako su naveli, zbog narastajućeg fašizma i novih vrijednosti koje podržava većinski kadar te vlade.

Učesnici protesta su, na platou preko puta Skupštine, razvili transparent na kojem piše „Nije moja Vlada, nikad više 1918.“.

U proglasu koji su dijelili, oni su naveli da dižu glas protiv „rastućeg fašizma i novih vrijednosti i pojava koje podržava većinski kadar ove vlade”.

„Zloupotrebe djece i mladih, radikalizacije mladih, mizoginije, seksizma, diskriminacije i progona drugih i drugosti svih vjera i nacija koje nijesu srpske, protiv otetih svetinja, bogomolja, spomenika kulture, protiv uskraćivanja religijskih i građanskih sloboda“, navodi se u proglasu.

Njegovi autori poručuju da ne žele vladu čiji akteri i podržavaoci šire strah i netrpeljivost u ime tobožnjega pomirenja i ljubavi.

„Ne želimo licemjerje u ime tobožnje demokratije! Ne želimo Vladu koja ne priznaje sopstvenu zastavu, himnu i zemlju. Ne želimo Vladu koja radi protivno interesima svoje zemlje“, naveli su učesnici protesta.

Oni su poručili da će se boriti za progresivnu Crnu Goru.

„U ime 14 godina od obnavljanja nezavisnosti i hiljadu godina Crne Gore koju ne možete izbrisati iz naših srca. Vječna je! Glasajte, no znajte ova i ovakva Vlada nije naša vlada“, zaključuje se u proglasu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije