Connect with us

Politika

PROZVALI GA DA JE I ON ČESTITAO DAN RS: Tada nije bila neustavna

Published

on

Vujanović

Socijalistička narodna partija danas je saopštila da opozicija osuđuje čestitku premijera Zdravka Krivokapića upućenu Republici Srpskoj, podsjećajući da je 9.januara 2011. godine, tadašnji predsjednik Crne Gore, jedan od najviših funkcionera DPS-a, Filip Vujanović uputio čestitku Predsjedniku Republike Srpske i svin njenim građanima.

“Čestitku sam uputio 2011. na poziv da prisustvujem svečanom obilježavanju, a prije nego je 2016. godine ovaj datum od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera, a na inicijativu tadašnjeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića”, navodi se u saopštenju Filipa Vujanovića.

Svoj odnos poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, njenih entiteta, konstitutivnih naroda i građana iskazivao je, kako kaže, u svim prilikama.

“Imao sam zadovoljstvo da budem domaćin brojnih posjeta članova i predsjedavajućih Predsjedništva BiH, a i da više puta posjetim BiH, posljednji put u zvaničnoj posjeti, u martu 2017. godine”, saopštio je Vujanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije