Connect with us

Politika

PRVO PUTOVANJE U EVROPU: Krivokapić sjutra u Briselu

Published

on

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić boraviće naredna dva dana u Briselu, gdje će razgovarati sa visokim zvaničnicima Evropske unije i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, saopšteno je iz Vlade.

To je prva posjeta Krivokapića od kada je izabran za predsjednika Vlade.

Iz Vlade su kazali da je planirano da Krivokapić razgovara sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti Žozepom Borelom.

„Planirani su i susreti sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, kao i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom“, naveli su iz Vlade.

Na sjednici Vlade, 10. decembra, ocijenjeno je da je posjeta Krivokapića Briselu prilika za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u.

Iz Vlade su kazali da će posjeta biti prilika za predstavljanje prioriteta nove Vlade i koraka koji će se preduzeti u rješavanju izazova u ključnim oblastima – ekonomiji, vladavini prava, borbi protiv COVID-a 19.

„Realizacija prioriteta biće usmjerena na dobrobit svih građana i ujedno temeljena na standardima koje baštini EU“, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije