Connect with us

Politika

RADE BOJOVIĆ: Crna Gora više nije sekularna država

Published

on

Brzo zaduživanje 750 miliona eura nove Vlade kontinuitet je stare vlasti, a objašnjenja da je takvo zaduživanje uspjeh, komično je, kazao je pravnik, politički i građanski aktivista, Rade Bojović. Gostujući u Matici crnogorskoj. Bojović je kazao da, kada se sve sabere i oduzme, nema nagovještaja dobrog i efikasnog upravljanja Crnom Gorom.

Vlada nema program, a ekpoze bio je osvrt na odlazeću vlast i spisak želja i ciljeva, smatra pravnik, politički i građanski aktivista i bivši koordinator Pokreta za nezavisnu, evropsku Crnu Goru Rade Bojović.

U Śedniku četvrtkom, Bojović kaže i da je ekspertska Vlada, u odnosu na političku – inferiorna priča, prenosi portal RTCG. .

“Ljudi su se skupili o jadu su se zabavili, nezavisno koji su profili i kako su došli na ta mjesta vrlo su lojalni Briselu, nema dileme ne može se reći da nemaju međunarodnu podršku. To vam pokazuje i današnje ekspresno zaduživanje što jeste kontinuitet stare vlasti, samo što su komična objašnjenja, kad čujete danas recimo na pres konferenciji gdje se zaduživanje od 750 miliona pokušavati predstaviti uspjeh ove Vlade, a jednak je kao uspjeh prethodnih. Tako, kada sve saberete i oduzmete, to po meni ne daje nikakav dobar nagovještaj dobrog i efikasnog upravljanja Crnom Gorom”, ocijenio je Bojović.

Crna Gora više nije sekularna država, smatra Bojović.

“Nema dileme da ta norma ima karakter ustavnopravno fraze, veliki politički pohod SPC na kontituciju Crne Gore, karakter države, na činjenicu da je lokalna SPC filijala druge države, da su to episkopije čiji je centar u Beogradu – je bila dekonstrukcije crnogorskog sekularizma”, dodaje on.

Bojović se osvrnuo i na već izmijenjen tekst Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

“Mislim da će Vlada brzo i simbolički i politički, kao najvažniju stvar na početku mandata imati izmjene Zakona gdje će napraviti veliki ustupak SPC i velikosrpkoj politici i gde će se crnogorske svetinje predati u tuđe ruke”.

Govorio je Bojović i o dosadašnjoj vlasti. DPS mora da se da se, kako kaže, suoči s dubokim i bolnim rezovima da bi dala šansu Crnoj Gori iz 21. maja 2006. To podrazumijeva, zaključuje, raskid s politikom deformacija i devijacija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije