Povežite se sa nama

Politika

RADULOVIĆ I SOREIDE: Cilj “nulta tolerancija na korupciju”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Odnosi Crne Gore i Norveške su prijateljski i bazirani na principima otvorenosti i partnerstva. Oni osiguravaju prostor za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje, koja se nalazi u vrhu prioriteta crnogorske Vlade”, istakao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u online razgovoru sa šeficom norveške diplomatije Ine Eriksen Soreide.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović je pozdravio interes privrednika dvije zemlje za jačanje komunikacije u toj oblasti, naglasivši važnost učešća Norveške u razvojnim projektima u Crnoj Gori.

“Uspjeh Crne Gore u EU integraciji osigurava značajan kredibilitet u smislu ohrabrenja norveških investitora da povećaju [email protected], kazala je Ine Eriksen Soreide i pohvalila napore crnogorske Vlade u suzbijanju korupcije, kao i reformi u oblasti vladavine prava i pravosuđa. Takođe je pohvalila i saradnju država u multilateralnim okvirima, navodeći kao primjer podršku Crne Gore za uspješnu kandidaturu Norveške za članstvo u Savjetu bezbjednosti UN za period 2021-2022, na izborima u Njujorku, 17. juna 2020.

Radulović je potvrdio je posvećenost izvršne vlasti Crne Gore tim pitanjima, istakavši činjenicu da je njen cilj “nulta tolerancija na korupciju”.

“Ovi napori idu ruku pod ruku sa našim putem u Evropsku uniju, u kojoj sebe vidi veliki procenat građana naše zemlje”, kazao je Radulović.

Ministarka vanjskih poslova Norveške takođe je istakla značaj identifikovanja budućih aktivnosti, kako bilateralno, tako i kroz regionalne projekte, rekavši da “kada se bliske zemlje zajedničkim snagama otvore, otvaraju se i mogućnosti”.

“Šef crnogorske diplomatije istakao je da je Crna Gora dio Berlinskog procesa, kao i Savjeta za regionalnu saradnju, te da angažovanost zemalja Zapadnog Balkana u tim tijelima predstavlja dobar temelj za dalji napredak”, navode u Ministarstvu.

Govoreći o saradnji u okviru sektora odbrane, on je pozdravio podršku Norveške uz uvjerenje da će u narednom periodu biti dodatno osnažena.

“On je izrazio zahvalnost na spremnosti te zemlje da pruži punu podršku daljoj reformi crnogorskog sistema odbrane, kao i u različitim projektima usmjerenim ka usavršavanju pripadnika Ministarstva koje pokriva ovaj resor. U tom kontekstu sagovornici su naglasili važnost finalizovanja i potpisivanja Protokola o namjeri između Ministarstva odbrane Crne Gore i Centra za integritet odbrambenog sektora Norveške”, dodaju u MVP.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije