Connect with us

Politika

JEDNOGLASNO: Pozitivno mišljenje odbora o opozivu šest ambasadora

Published

on

Odbor za međunarodne odnose počeo je danas rapravu o Prijedlogu za opoziv šest ambasadora Crne Gore u inostranstvu.

Odbor je raspravljao o opozivu ambasadorke Milice Pejanović Đurišić, akreditovane pri Ujedinjenim nacijama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Njujorku, kao i akreditovane u Kostariki i Kubi, na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Njujorku,

Predložen je opoziv Srđana Stankovića, akreditovanog u Republici Argentini, Bora Vučinića u Hrvatskoj, Vladimira Beratovića u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, Vujice Lazovića u Sloveniji, te Zorana Jankovića, akreditovanog pri Savjetu Evrope.

Funkcioner DF-a Branko Radulović kritikovao je prijedlog da se novinar Vijesti Vlado Žugić predloži za specijalnog izaslanika za kulturu u Hrvatskoj. On je rekao da je u pitanju čovjek koji je radio protiv nekadašnje opozicije, i pisao neistine i laži.

“I vi njega postavljate za specijalnog izaslanika za kulturu, koji veze nema sa kulturom. Što nijeste postavili nekoga sa akademije? Strašno. Moramo da preispitamo našu ulogu u tom smislu”, rekao je Radulović.

On je na odboru rekao da je Pejanović Đurišić “vrlo ugledna naučnica i profesor UCG”.

“Njeno političko djelovanje je u određenom momentu bilo izraženo protiv režima”, rekao je on.

Srđan Stanković je, kaže, takođe izuzetan naučnik i neko ko je prepoznatljiv u svijetu: “Nikad nijesam čuo njegov politički angažman”.

Radulović je za Vujicu Lazovića kazao da se “ogriješio o mnoge stvari, te da nije zasluživao da bude ni ministar”.

Ne želeći da glasa za predloženi kadar, Radulović je saopštio da će napustiti odbor.

Na pitanje Miluna Zogovića iz DF-a zašto se na opoziv ambasadora čekalo pola godine od formiranje Vlade, državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Ljubomir Mišurović rekao je da je državna administracija spora, ali da to nije specifičnost samo Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije