Connect with us

Politika

RAZMIJENJENA ISKUSTVA: Bečić ugostio delegaciju Slovenije na radnoj večeri

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić upriličio je radnu večeru u čast delegacije Državnog zbora Slovenije, koju je tokom dvodnevne posjete Crnoj Gori predvodio predsjednik Igor Zorčič.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić i Zorčič su tokom večere razmijenili bilateralna iskustva u pogledu funkcionisanja parlamenta tokom pandemije Covid 19.

“Posebna pažnja posvećena je segmentu transparentnosti zakonodavnih organa, a razgovarali su i o unapređenju i jačanju parlamentarnih službi”, navode u Bečićevom kabinetu.

Poslanik Miodrag Lekić, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, podsjetio je da pripada generaciji koja je u školi skoro jednako učila napamet stihove Prešernovog “Sonetanog Vijenca” i Njegoševog “Gorskog Vijenca”, što je, kako je rekao, za uvod u prijateljske razgovore dovoljno.

Večeri je prisustvovao ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić koji je istakao zadovoljstvo zbog usvajanja najboljeg budžeta u istoriji u okolnostima pada BDP-a i raznih drugih poteškoća. On je pozvao sve građane Slovenije da posjete Crnu Goru i upoznaju se sa njenim prirodnim ljepotama i bogatstvima.

Večeri su prisustvovali i generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić, kao i savjetnici predsjednika Skupštine Duško Stjepović, Vuk Janković, Sandra Radević i Nikola Prodanović.

Delegaciju Slovenije činili su i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker, potpredsjednik Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Tomaž Lisec, potpredsjednik Odbora za pitanja Evropske Unije i član grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Nik Prebil, generalna sekretarka Državnog zbora Uršula Zore Tavčar, šefica Kabineta predsjednika DZ Monika Šuligoj, sekretarka u Odsjeku DZ za međunarodne odnose, protokol i prevođenje Staša Kobi Šmid i savjetnik u protokolu Slovenije Nejc Hočevar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije