Connect with us

Politika

SD: “Reakcija Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta vrhunac licemjerja i bezobrazluka”

Published

on

“Mislili smo da nema većeg dna od onoga što smo u noći dočeka sportiste Petra Liješevića čuli da izgovara neko ko je angažovan da radi u ministarstvu koje u svom nazivu ima sport i kulturu, ali nam je reakcija Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta pokazala da od tog dna postoji još dublje, saopštile su Socijaldemokrate.Iz SD-a su saopštili da je zapanjujuća količina “licemjerja, bezobrazluka i nekorektnosti kojima obiluje saopštenje” resora Vesne Bratić.

“Ako je neko očekivao da će bar neko iole ozbiljan u tom ministarstvu zastati i reći: ‘Pa ljudi, ovo stvarno nema smisla i ne može ovako’, grdno se prevario. Ministarstvo je, objavljenim saopštenjem, gotovo podržalo stavove eksternog konsultanta Vuković, još mu se na kraju, ironično, zahvaljujući što je ‘omogućio novinaru da snimi intervju’. Ponavljamo, vrhunac licemjerja i bezobrazluka”, kazali su iz SD-a.

Neistina je, kazali su, i to da Vukovća, kao nekog ko nije stalno zaposlen u ministarstvu, ne mogu sankcionisati.

“Naravno da mogu, tako što će odmah raskinuti ugovor s njim jer ovakvi ljudi urušavaju ugled ministarstva i države uopšte. Da ipak nije sve tako crno govori informacija koju smo jutros saznali iz medija, a to je da je direktorica OŠ ‘Ristan Pavlović’ u Pljevljima, Bojana Đačić, smijenjena brže nego što je izabrana. Izgleda je, ipak, ostao neko normalan u tom ministarstvu da, makar na gadosti ovih razmjera kao što je to u slučaju Đačić, adekvatno reaguje. Naravno, ostaje pitanje da li je osobi koja javno iznosi stavove kakve smo mogli
da vidimo da iznosi Bojana Đačić uopšte mjesto u bilo kojoj školi.”, navode iz SD-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije