Povežite se sa nama

Politika

SDP CETINJE: Zašto URA i dalje ćuti?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Udar na Fakultet za crnogorski jezik ministarke Bratić uz podršku URA dio je planirane akcije potiranja crnogorskog identiteta. Nakon imenovanja predsjednika Matice srpske za rektora crnogorskog univerziteta, koji smatra da su “američki filmovi krivi sto Crnogorci nijesu pro-ruski Srbi”, neuspjeli pokušaj obilježavanja stogodišnjice smrti kralja Nikole pod tuđom zastavom, represija prema Fakultetu za crnogorski predstavlja novi pokušaj disciplinovanja istinskih crnogorskih institucija, crnogorskih intelektualaca i Cetinja. Na ovaj način nova “crnogorska” vlast i “crnogorska” URA nastavljaju, tiho ali organizovano, da rade u skladu sa platformom “srpskog sveta”, koju promovišu srpski mediji i prijatelji DF-a, na potiranju svega crnogorskog.” – navodi se u saopštenju OO SDP Cetinje.

“Namjera je jasna, nakon imenovanja Vesne Bratić, za ministra obrazovanja i kulture, koja je bjelodano vrijeđala crnogorski nacionalni identitet, započeta je hajka na sve ključne identitetske institucije sa kadrovskim rješenjima po nalogu SPC a sve u cilju što bolje pripreme popisa u skladu sa agendom srpskog sveta.” – dodaje se u saopštenju.

“Ono što je posebno zanimljivo je zašto ćuti URA? Zašto ćute i klimaju glavom oni koji su dokazane crnogorske patriote u URA? Do kada će ćutati? Da li su mržnja i funkcije  bitnije od države?

Da li vide da može biti kasno?”

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije