Connect with us

Politika

SDP KRIVOKAPIĆU: Smijenite momentalno ministarku zdravlja ili snosite odgovornost za posljedice

Published

on

Socijaldemokratska partija pozvala je danas premijera Zdravka Krivokapića da momentalno smijeni ministarsku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović ili da snosi odgovornost za sve posljedice koje njen loš rad proizvodi.

U SDP-u smatraju da bi zbog katastrofalnih efekata epidemije COVID-19, u svakoj normalnoj, uređenoj i zemlji u kojoj ima elementarne ljudske, moralne i profesionalne odgovornosti, Borovinić Bojović sama podnijela ostavku.

“Ovako kad već sama ne želi to da uradi, pozivamo Vladu premijera Zdravka Krivokapića da predloži njenu momentalnu smjenu ili da snosi odgovornost za sve posljedice koje njen loš rad proizvodi”, kazao je portparol SDP-a Mirko Stanić.

On je rekao da činjenica da je za nama najsmrtonosnija sedmica od kad je počela epidemija korona virusa u Crnoj Gori ne, uzbuđuje ni ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović ni nadležne u Institutu za javno zdravlje.

Stanić je ocijenio da gubitak 60 života u samo sedam dana pokazuje ogromno nesnalaženje, neznanje i odsustvo bilo kakve lične i profesionalne odgovornosti kod prvih ljudi zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Ovaj broj je jednak broju stanovnika nekog manjeg naselja u našoj zemlji, ali umjesto oštre borbe sa uzrokom ovolikog broja zaraženih, ministarki i njenom timu je proteklih nedjelja najbtinija aktivnost bila da postavi partijski pogodan kadar na rukovodeća mjesta u zdravstenom sistemu”, kazao je Stanić.

On je naveo da su partijska imenovanja i medijski cirkus koji su priredili sa donacijom dvije hiljade vakcina iz Srbije, nadgornjavanje ko je u tom procesu imao suštinsku, a ko epizodnu ulogu kao i odsustvo bilo kakve realne strategije dovoljni razlozi da se ministarka sama povuče sa mjesta na koje je imenovana.

Stanić je ocijenio da se nesnalaženje u nabavci vakcina ne može svoditi na okrivljivanje prethodne vlasti i da je očigledno da se time Borovinić Bojović i njen tim nijesu bavili dovoljno ozbiljno i posvećeno od izbora na funkciju.

“Nema odgovora oko donacija vakcina, mjere se donose više reda radi, nego da bi se poštovale, inspekcijski organi ne rade svoj posao, ne zna se plan vakcinacija ni kad vakcine konačno stignu, a ministarki je najbitnije da svakog jutra smijeni po jednog direktora i na njegovo mjesto dovede partijskog funcionera iz neke od partija nove vlasti”, kazao je Stanić.

On je rekao da ni u prvom talasu epidemije, nije bilo vakcina pa se kroz mjere broj zaraženih i preminulih držao na najmanjoj mogućoj brojci, a to je dovelo do toga da je Crna Gora, jedina u Evropi bila bez slučajeva zaraze.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije